05.09.2020-09:27 (Son Güncelleme:05.09.2020-10:01)

İstanbul'da PKK Operasyonu: Altı Gözaltı

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sosyal medya üzerinden farklı kurum ile kuruluşları hacklemeye çalışarak örgütsel çalışma yapan Suriye uyruklu altı kişi gözaltına alındı. Zanlılara yönelik düzenlenen operasyon kameralara kaydedildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, PKK terör örgütünün Suriye’deki yapılanması YPG/PYD içinde çalışma yapan ve sosyal medyadan farklı kurum ile kuruluşların hesaplarını hackleyerek örgütsel propaganda gerçekleştiren şahıslara yönelik yedi ilçede aynı zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan istihbarat faaliyetlerinin sonrasında harekete geçen emniyet güçleri gerçekleştirdikleri operasyonda Suriyeli altı şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, bir tabanca, iki şarjör, 15 mermi ile pek çok örgütsel belge ve dijital malzeme de bulundu.

Gözaltına alınan zanlıların karakoldaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Diğer taraftan zanlılara yönelik düzenlenen operasyon emniyet kameralarıyla kaydedildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr