27.09.2021-13:57 (Son Güncelleme:27.09.2021-14:05)

İstanbul'da 750 Minibüs Ve 250 Dolmuşun Taksiye Dönüşüm Süreci Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşüm süreci başladı.

İstanbul’da toplu taşıma hizmetlerini geliştirme çalışmaları kapsamında toplanan İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, bugün aldığı karar ile İstanbul genelinde 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşüm süreci başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, taksi dönüşüm başvuruları bugünden itibaren Bakırköy ve Kartal'daki İstanbul Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün hizmet birimlerine yapılabilecek.


İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜM BAŞVURULARI BAŞLADI

26 Ekim 2021 tarihine kadar yapılabilecek başvuruları sadece araç sahipleri yapabilecek. Başvurulara yönelik yapılacak işlemler ücretsiz olacak.

Başvuruların tamamlanmasından sonra araçlar hatlara göre listelenecek. Yapılan başvuruların çok olması durumunda noter huzurunda kura çekilerek araçlar belirlenecek. Yapılan başvurular az veya eşit sayıda olması durumunda tüm başvuranların araçları kuraya ihtiyaç duyulmadan geri dönüşüm kapsamına alınacak. Taksi dönüşümüne hak kazanan araç sahiplerine UKOME’nin belirlediği özelliklere sahip sıfır kilometre araç ve yeni plaka temin edilecek.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr