26.07.2022-10:37 (Son Güncelleme:26.07.2022-10:37)

İstanbul'a hizmet yine bakanlıktan. İBB durdu bakanlık harıl harıl çalışıyor. İşte İstanbul'a yapılacak yeni metro hattı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, eylül sonu-ekim başı gibi İstanbul'da 3 metro hattını hizmete açacaklarını belirterek, bunların Kağıthane-İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen-Tavşantepe ve Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metroları olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'da 3 metro hattını hizmete açacaklarını belirtti.

'Yüz Yüze 100 Gün Programı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, eylül sonu-ekim başı gibi İstanbul'da 3 metro hattını hizmete açacaklarını belirterek, bunların Kağıthane-İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen-Tavşantepe ve Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metroları olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, 'Yüz Yüze 100 Gün Programı' kapsamında Kağıthane'de bir dizi temaslarda bulundu.

Hızlı trenle bağlı olan il sayısını 52'ye çıkaracak

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının eylül sona doğru açılacağını belirterek, yıl sonuna doğru hattın tamamını devreye almayı planladıklarını kaydetti. Karaismailoğlu, 2053'e gelindiğinde hızlı trenle bağlı olan il sayısını 52'ye çıkaracaklarını bildirdi.

ertugguvenıs@outlook.com