28.01.2020-13:56 (Son Güncelleme:28.01.2020-15:57)

İsrail'e Yaranmak İsteyen Suudi Arabistan Kuran-ı Kerim'in Ayetlerini Değiştirdi!

Suudi rejimine bağlı Kral Fehd Akademisince İbranice çevirisi yapılan Kuran-ı Kerim mealinde, bazı ayetlerin asıl bağlamında koparıldığı anlaşıldı.

Filistin haber ajansı Shehab'a yansıyan haberde Suudi Arabistan'a bağlı Kral Fehd Akademisi tarafından basılan Kur'an-ı Kerim’in İbranice mealinde akıl almaz değişikler yapıldığı ortaya çıktı.

KUR'AN-I KERİMİN İBRANİCE MEALİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTILAR!

"Ilımlı İslam" projesi ile ülkenin yönetim sisteminde ve sosyal hayatta bir dizi değişikliği uygulamaya koyan Riyad yönetimi, Kur'an-ı Kerim'i tahrif etti. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesine bağlı olarak dünya geneline dağıtılan Kur'an-ı Kerim'lerin tetkikini yapan Kral Fehd Akademisi'nin tam 300 farklı hatayı Kur'an-ı Kerim'in İbranice tercümesine yansıttığı ifade edildi.

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED'İN (S.A.V.) İSMİ SİLİNDİ

Shehab'ın paylaştığı bilgilere göre Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)'in ismi İbranice tercümede yer almazken Mescid-i Aksa ise "heykel" olarak adlandırıldı.

Çevirisi Esad Nemr Basul tarafından yapılan İbranice mealdeki hataların Yahudilerin kutsal kitabı tahrif edilmiş Tevrat'a benzer şekilde yapılması büyük tepki çekti.

İsrail ile olan ilişkilerine farklı bir boyuta taşıyan Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı'nın Kur'an-ı Kerim'i tahrif ederek İsrail ile daha fazla yakınlık kurmak istediği biliniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr