07.05.2024-09:36 (Son Güncelleme:07.05.2024-11:15)

İsrail'den Refah'a ateş yağıyor: Hamas'ın ateşkes yanıtına yoğun hava saldırısı!

Gazze Şeridi'ndeki gerginlik tırmanırken, İsrail'in Refah kentine yönelik yoğun hava saldırıları devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50'den fazla hedefe hava saldırısı düzenlendi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nin bildirdiğine göre, oy birliğiyle alınan kararla Refah'a yapılan saldırıların amacı, "İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaşın amaçlarına ulaşılması" olarak belirtildi. Hamas'ın ateşkes önerisinin, İsrail'in şartlarından uzak olduğu değerlendirilirken, İsrail'in esir takası mutabakatını görüşmek üzere Kahire'ye bir heyet göndereceği açıklandı.

Refah kentinde yaşayan görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının ve topçularının şehrin doğu bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını belirtiyor. Ayrıca sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiği bildiriliyor.


50’den fazla bölgeye hava saldırısı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentinde 50'den fazla yere hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Hagari, yapılan hava saldırılarının Hamas'a ait olduğu iddia edilen hedeflere yönelik olduğunu ifade etti. Bu saldırıların, ordunun Refah'ın doğusunda kara saldırısına hazırlandığı bir dönemde gerçekleştiğini belirtti.

Öte yandan, İsrail ordusunun Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında bazı sivillerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında bir eve saldırdı. Hava saldırısının hedefi olan Filistinli Ebu Amra ailesine ait evdeki sivillerden bazıları hayatını kaybederken, birçoğu da yaralandı. Sivil savunma ekipleri, enkaz altından çıkardıkları cansız bedenleri ve yaralıları Refah kentindeki hastanelere taşıdı.

Görgü tanıkları, İsrail'in hava saldırısının ardından enkaza dönüşen evde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktarıyor.



cerenpeksen@haber365.com