11.04.2018-11:01 (Son Güncelleme:11.04.2018-11:02)

İsrail Filistin Arasında Son Durum Gazze Bombalandı

İsrail, Gazze şehrinin doğusunda bulunan Zaytoun bölgesini bombaladı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre İsrail topçularının bölgeyi 15 top mermisiyle vurduğu öğrenildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise Gazze sınır bölgesine Filistinliler tarafından yerleştirilmiş olan bir bombanın İsrail birliklerine yakın bir bölgede patlamasından sonra Gazze'nin doğusunda birçok bölgenin top atışlarıyla vurulduğu bildirildi. İsrail ordusu, patlayıcı maddenin geçen günlerde gerçekleştirilen protestolar esnasında sınırdaki tel örgülere yerleştirildiğini ifade etti. Patlamanın bu sabah bir İsrail buldozerinin yakınında gerçekleştiği ve olay sırasında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İsrail, Gazze'de yaşanan tüm şiddet vakalarından Hamas'ı sorumlu tuttuğunu ve sınırın bir savaş bölgesine dönüşmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

26 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Hamas, Filistin’de 10 yıldır devam etmekte olan İsrail ve Mısır ablukasını protesto etmek amacıyla Filistin halkını sınır bölgesinde toplanmaya çağırmıştı. İsrail askerinin gösterilere müdahalesi sonucunda şu zamana kadar 26 Filistinli hayatını kaybettiği bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr