25.01.2020-14:46 (Son Güncelleme:25.01.2020-14:48)

İsmail Saymaz Paylaşımıyla Tepki Topladı

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından çöken bir binanın fotoğrafını paylaşarak binanın yeni olduğunu öne sürdü. Ancak çöken binanın 90'lı yıllarda inşa edildiği ifade edildi.

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, Elazığ depremi hakkında akıl almaz bir paylaşım yapıp sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından çöken bir binanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Saymaz, "Bina yeni üstelik... Bu cinayete kimler göz yumdu? Mutlaka açığa çıkaracağız." mesajını yazdı.


Ancak çöken bina, İsmail Saymaz'ın iddia ettiği gibi yeni bir bina değildi. Binanın yıkılmadan önce çekilen bir fotoğrafta, dış cephenin mozaik taşlarla kaplı olduğu görülüyor. Mozaik süsleme ise 90'lı yılların sonunda Türkiye'de uygulamadan kaldırılmıştı.

GERİ VİTES YAPTI

Söz konusu paylaşımın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkınca Saymaz, daha sonra paylaşımına ek olarak,

"Bazı arkadaşlar binanın eski olduğunu ifade ediyor. Haklı olabilirsiniz. Dış kaplama yenilenmiş olabilir. Ancak yine de yanı başındaki tuğla bina ayaktayken, bu binanın yıkılmış olması çok dikkate değer." ifadelerini ekledi.
TWİTTER'DA TEPKİ
İddialarının hatalı olduğunu anlamasına karşın Saymaz, paylaşımını silmedi. Twitter kullanıcıları ise İsmail Saymaz'a tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr