27.04.2024-11:11 (Son Güncelleme:27.04.2024-11:11)

Irak’taki Kormor Gaz Tesisi’ne saldırı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Irak’ın Süleymaniye kentindeki Kormor Gaz Tesisi’ne insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 4 Yemenli hayatını kaybetti.

Süleymaniye kentindeki Kormor Gaz Tesisi’ne İHA saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda tesiste çalışan 4 Yemenli personelin hayatını kaybettiği ifade edildi. Saldırıyı hangi ülkenin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

Irak’taki Kormor Gaz Tesisi’ne saldırı

AA’da yer alan habere göre; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Hevramani, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli enerji şirketi Dana Gas'ın yönettiği Kormor Gaz Tesisine yapılan İHA saldırısına dair bir açıklama yaptı. Hevramani, "Kormor Gaz Tesisine gerçekleşen terörist saldırı, üzüntü verici bir olaydır. 4 Yemenli işçinin hayatını kaybetmesi ve tesisin zarar görmesi büyük bir üzüntü kaynağıdır. Bu saldırının elektrik üretimine de etkisi olacaktır." dedi.


IKBY Doğal Kaynaklar ve Elektrik Bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, saldırı sonucunda elektrik üretiminde 2 bin 500 megawattlık bir azalma yaşandığı bildirildi. Tesis, daha önce de benzer saldırılara maruz kalmıştı.

kursat@haber365.com.tr