03.03.2021-11:26 (Son Güncelleme:03.03.2021-11:26)

Amerika'nın, Irak El Anbar'da bulunan askeri üssü Ayn El-Esed'e 10 katyuşa füzesi ile saldırı gerçekleşti.

1

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI


Roketli saldırıyı şimdiye kadar üstlenen olmadı. Diğer taraftan saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi. Irak hükümetinden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

2


Saldırının, Amerika'nın Suriye'deki İran destekli grupları vurmasından sonra gerçekleştirilmesi ise 2 ülke arasındaki krizin tekrar patlak verdiği şeklinde konuşuldu.

3


Amerika'nın, Irak El Anbar'da bulunan askeri üssü Ayn El-Esed'e 10 katyuşa füzesi ile saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında üs içinde askerlerin bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

4

5

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ BULUNDU


Saldırı sonrası güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı inceleme sonucunda içerisinde roket rampalarının yer aldığı bir araç bulunduğu aktarıldı.

6

ESKİ BAŞKAN VURULAN ÜSSÜ ZİYARET ETMİŞTİ


Eski Amerika Başkanı Trump, 26 Aralık 2018'de Enbar'da bulunan Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.

7

NE OLMUŞTU?


Geçtiğimiz hafta Amerika Başkanı Biden, Suriye'deki İran destekli milis grupları vurmak için talimat vermişti. Talimatın ardından bölgedeki gruplara saldırı yapıldı. Saldırıda İran destekli grupların kullandığı birden çok yapı hedef alındı.

8

Irak'ta ABD Askeri Üssüne 10 Füzeyle Saldırı Düzenlendi
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Canlı yayında pıhtı attı, yayın kesildi:...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR