29.04.2021-15:53 (Son Güncelleme:29.04.2021-15:53)

İnternet Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pandemi dönemiyle birlikte evlere kapandığımız bu süreçte, internet alışverişine ilgi oldukça arttı. Peki internetten alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli? Sizler için araştırdık.

Son zamanlarda hem sağlık koşulları için hem da daha uygun olduğu için internet alışverişine olan ilgi artmakta. İnternet alışveriş yapmak oldukça kolayken bir o kadarda tehlikeli olabilir. İnternet üzerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Merak edilenleri sizler için araştırdık.

İNTERNET ALIŞVERİŞİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

1) İnternette gördüğünüz her şeyi almaya çalışmayın sakın. Karşılaştığınız ürünü çok daha uyguna bulabilirsiniz ancak kendinize sormanız gereken bir soru var soru 'İhtiyacım var mı, günlük hayatta çok kullanacak mıyım?' sorularıdır. İşinize yaramayan ürünler indirimde olsun ya da olmasın almaktan uzak durun. Bunun için her zaman ihtiyacınız olan şeylerin listesini çıkarın ve liste çıkardıktan sonra internet başına geçin

2) İnternetten alışveriş yaparken birden fazla alışveriş sitesini ve mağazaları inceleyin ve sıralayın beğendiğiniz bir ürün başka bir markada indirimde bulabilirsiniz. Bunun için ilk gördüğünüz şeyi almayın ve diğer mağazalara da muhakkak göz attıktan sonra satın alma yapın.

3) İnternetten alışveriş yaparken dikkat edeceğiniz en önemli şeylerden biri de kargo ücretidir. Bazı sitelerde ihtiyacınız olan ürünleri belirli bir ücreti tamamladıktan sonra kargo bedelini alışverişten düşebiliyor. Özellikle bu fırsatlara da dikkat etmeye özen gösterin. Aksi taktirde uyguna yaptığınız alışveriş size pahalıya patlayabilir.


4) Özel gün indirimlerini kaçırmayın. İndirim fiyatı ve eski fiyatını karşılaştırıp özel gün indirimlerinde satın almayı deneyin. Böylelikle dudak uçuklatan ödemeler yapmak yerine yarı fiyatına alışveriş yapabilirsiniz.

5) İndirim kuponlarını işinize yarayacak. indirim fırsatları sunan kampanyalar veya kuponları es geçmeyin! Hakkınız olan kuponları kullanarak indirimli yaptığınız internet alışverişleriniz çok daha uyguna alabilirsiniz!

6) İndirimi kovalamak için bazı sitelerin mail adresinize veya mesaj olarak size ulaşmasına izin verin. İndirime giren mağazalardan haberdar olmak ve daha sağlıklı alışveriş yapmak için bilgilendirme mesajlarını takip edin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr