01.10.2021-14:41 (Son Güncelleme:01.10.2021-14:41)

İngiltere'den Botoks Kararı: 18 Yaş Altına Yasak!

İngiltere'de alınan bir karar ile ülke genelinde 18 yaş altı bireylerin Botoks yaptırması yasaklandı. Yasağa uymayanlar ise cezalandırılacak.

Günümüzde güzellik algısı oldukça değişti. İnsanlar kendilerini bir kalıba sokmaya ve kafalarındaki güzellik algısına uymak için bedenlerine çeşitli operasyonlar yaptırmaya başladı. İngiltere ise konu ile ilgili bir karar aldı ve 18 yaş altından küçük kişilerin Botoks yaptırmasını ülke genelinde yasakladı.

İNGİLTERE’DE 18 YAŞINDAN KÜÇKLERE BOTOKS YAPTIRMAK YASAKLANDI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İngiltere'de alınan bir karar ile ülke genelinde 18 yaş altı bireylerin Botoks yaptırması yasaklandı. Ülkede, bugünden itibaren geçerli olacak yasayla gençlerin korunması amaçlanıyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı, yasaya uyulmamasının cezai kovuşturma ve sınırsız para cezasıyla sonuçlanabileceğini bildirdi.

YASAĞA UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAKLAR

Bu yasak tıbbi ihtiyaç durumunda yaptıranları ise kapsamıyor. Tıbbi ihtiyaç durumunda bu kişilere botoks ve dudak dolgusu yapılabilecek. Söz konusu yasa, İngiltere dışından gelenler veya 18 yaşından büyük birinin iznine muhtaç kişileri de kapsıyor. Hükümet, geçen yıl ülkede 18 yaş altındakilere 41 bin botoks tarzı uygulamanın yapıldığı tahmininde bulunuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir analiz de 2017'de 18 yaş altı gençlere 29 bin 300 kadar cilt içi dolgu uygulaması yapıldığını gösteriyor. Botoks yasağına uymayanlar ise sınırsız para cezası ile cezalandırılabilirler.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr