25.09.2021-17:39 (Son Güncelleme:25.09.2021-17:39)

İngiltere’de Kapatılacak Akaryakıt Ofisleri Panik Yarattı: İnsanlar Benzin İstasyonlarına Akın Etti

İngiltere’de benzin istasyonlarının bazılarının kapatılacağının duyurulmasının ardından, birçok kişi akaryakıt istasyonlarına akın etti. Benzin istasyonlarının önünde ise uzun kuyruklar oluştu.

İngiltere’de ilginç bir olay yaşandı. İngiltere’de bulunan enerji şirketlerinden BP ve Tesco Alliance'ın, birkaç petrol istasyonun kapatılacağını duyurmasının ardından, akaryakıt sıkıntısı çekeceğini düşüne kişiler benzin istasyonlarına akın etti. Yoğun ilgi nedeniyle benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Londra’da yaşanan olayda, enerji şirketlerinin akaryakıt üzerine yaptığı açıklamayı yanlış anlayan vatandaşların birçoğu, benzin istasyonlarına akın etti. Bu olayın üzerine benzinliklerde uzun kuyruklar oluşurken, insanlar arasında harbede yaşandı.

İNGİLTERE’DE BENZİN İSTASYONUNA AKIN ETTİLER

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, beklenilen talebin karşılanmadığını ve bu nedenle bazı akaryakıt ofislerinin kapatılmasına ilişkin yerel halka itidal çağrısında bulunmuştu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yaptığı çağrıda ülkede ülkede bolca akaryakıtın bulunduğunu, kimsenin bir kaygı olmamasının herkesin normal alışverişlerine devam etmesi belirtmişti.

Herhangi bir durumla karşılaşılacak olsa acil plan durumlarını devreye alacaklarına dikkat çeken Shapps, ‘Eğer gerçekten yardımcı olacaksa onları (göreve) getiririz’ şeklinde konuşmuştu.


ÜLKEDE NAKLİYE ARACI EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR

Ülkede mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının ihtiyaç duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğuna dikkat çeken Shapps, Road Haulage Association kuruluşunun raporunda paylaştı. Hazırlanan raporda, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki azalışın başlıca sebepleri "sürücülerin emekli olması", "İngiltere'nin AB'den ayrılması", "IR35 olarak bilinen maaş bordolarındaki bazı değişiklikler", "sürücülerin başka sektörleri seçmesi", "düşük ücretler ve salgın" olarak sıralanıyor. Bilgileri yer aldı.

Öte yandan, İngiltere Petrol ve Doğal Gazı verilerine göre, İngiltere'de toptan doğal gaz fiyatları ocak ayından bu yana yüzde 250, ağustostan bu yana da yüzde 70 artış kaydetti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr