24.09.2021-11:55 (Son Güncelleme:24.09.2021-13:47)

İngiltere'de Akaryakıt Sıkıntısı Büyüyor!

İngiltere’de akaryakıt taşıyacak ve büyük lojistik teslimatları sağlayacak kamyon şoförü bulunamıyor. Ülke geneleninde iki büyük şirketin teslimatları kamyon şoförü bulamadıkları için aksadı.

İngiltere’de akaryakıt teslimatı sıkıntısı giderek büyümeye devam ediyor. Ülke geneleninde iki büyük şirketin teslimatları kamyon şoförü bulamadıkları için aksadığı duyuruldu.

İNGİLTERE’DE AKARYAKIT TAŞIYACAK KAMYON ŞOFÖRÜ BULUNAMIYOR

Bloomberg ‘da yer alan habere göre, İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılmasının sıkıntılarını çekmeye devam ediyor. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması işgücü piyasasının kimi kesimlerinde esnekliğinin ortadan kalkmasına yol açtı. İngiltere’de akaryakıt teslimatlarını sağlayacak kamyon şoförü bulunamıyor. Ülke geneleninde iki büyük şirketin teslimatları kamyon şoförü bulamadıkları için aksadı. Arz sıkıntılarının hayatı en çok etkilediği ülkelerden olan İngiltere’de şimdi de kamyoncu eksikliği sebebiyle akaryakıt taşınma krizi yaşanıyor.

İNGİLTERE AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN AYRILMANIN SIKINTISINI EKENOMİK OLARAK ÇEKİYOR

İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılmasının sıkıntılarını ekonomik olarak çekmeye devam ediyor. İngiltere’nin en büyük ikinci akaryakıt perakendecisi olan BP kamuoyuna yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı benzin istasyonlarını kapatmak zorunda kaldığını duyurdu. Benzin fiyatları ülkede litre başına 1,35 sterlin ile son yılların zirvesine yükseldi.

İNGİLTERE’DE YAŞANAN LOJİSTİK AKARYAKIT SIKINTISI BAZI MARKETLEREDE YANSIDI

İngiltere’de yaşanan lojistik sıkıntılar süpermarketlere de yansıdı. Bazı süpermarketlerin perşembe günü raflarını doldurmakta zorlandığı gözlemlendi. İngiltere’nin en büyük zincir marketi Tesco kamyon şoförü bulma sıkıntısı sebebiyle lojistik tedarikte sorunlar yaşadığını bildirdi. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması işgücü piyasasının kimi kesimlerinde esnekliğinin ortadan kalkmasına yol açıyor. Ülke aynı zamanda enerji kriziyle boğuşuyor.

İNGİLTEREDE KAMYON ŞOFÖRÜ İSTİHDAMINDA BÜYÜK SIKINTI VAR

Staff Assist UK İş Geliştirme Direktörü Franco Aiello konu ile ilgili açıklamada bulundu. Aiello ‘Tüm sektörlerde çalışan sıkıntısı yaşanıyor. En fazla etkilenen sektörler ise nakliye ile lojistik. Özellikle kamyon şoförü istihdamı noktasında büyük sıkıntı var. İşçi açığı alarm verici seviyelere ulaştı. İngiliz işletmeleri Brexit ve kısa çalışma ödeneğinin etkisiyle kalifiye işgücüne ulaşmakta zorlandı. Çalışanlar tam istihdam paketi tercih eder hale geldi. Piyasa çalışanların yönlendirdiği bir pazar haline geldi’ dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr