07.02.2022-11:26 (Son Güncelleme:07.02.2022-11:59)

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth’in Duyurduğu Taht Varisi Ülke Halkını İkiye Böldü!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in varisi Prens Charles kral olduğunda eşi Düşes Camilla'nın da kraliçe olacağını duyurması sonrası halk ikiye bölündü. Bir kısım Camilla’nın kraliçe olmasını desteklerken bir kısımda bu durumdan hoşnut değil.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahta çıkışının 70’nci yılı sebebi ile varisini duyurduğu bir mesaj yayınladı. 2. Elizabeth, varisi Prens Charles kral olduğunda eşi Düşes Camilla'nın da kraliçe olacağını açıkladı. Söz konusu bu açıklama ülkede karışıklığa neden oldu. İngiltere halkının bir kısmı Camilla’nın kraliçe olmasını istemezken bir kısmı ise Camilla’nın kraliçe olmasına destek vermesiyle halk ikiye bölündü.

2. ELİZABETH’İN VARİSİ ÜLKEYİ İKİYE BÖLDÜ

Milliyet’in haberine göre, sosyal medya üzerinden birçok İngiliz bazı iddialarda bulundu. Prens Charles'ın ilk eşi Prenses Diana'yla evliliği sırasında Camilla ile ilişki yaşadığı yönündeki iddialara dikkat çeken paylaşımlarda; ‘Karar, kraliyet ailesinin evlilik dışı ilişkileri normalleştirdiğini gösteriyor. Onlar unutmuş olabilir, biz unutmadık.’ ifadelerine yer verildi. Bu yorumların üzene İngiltere halkının büyük bir kısmı Diana’ya yaptığı haksızlık ve ilerleyen yaşı nedeni ile kral olarak Charles’ın değil, Prens William'ın tahta geçmesini istedi. Öte yandan 2. Elizabeth, varisi Prens Charles kral olduğunda eşi Düşes Camilla'nın da kraliçe olmasını istemeyen vatandaşlar, geleceğin kraliçesini William'ın eşi Düşes Kate olarak gördükleri ifade edildi.


GELECEĞİ HAZIRLIYOR

Olumsuz görüşlerin yanı sıra bir grup vatandaş ise, 2005 yılında Prens Charles ile evlenen Düşes Camilla'nın kendisini İngiliz halkına sevdirmeye çalıştığını ifade ederek bu unvana sahip olmasını hak ettiğini dile getirdi. Eski bir BBC kraliyet muhabiri olan Peter Hunt, Kraliçe’nin 70 yıl boyunca görev yaptığı kurumun geleceğini hazırladığını belirterek Prens Charles’ın tahta geçişinin sorunsuz olmasını dilediğini ifade etti. Hunt, ‘Camilla için, bir evlilikte üçüncü kişi olmaktan saray leydisi olma yolculuğu tamamlandı’ açıklamalarında bulundu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in varisini yayınladığı duyuru sonrası açıklama yapan Prens Charles, ‘Annemin dileğinin, temsil ettiği onurun derinden bilincindeyiz. Majestelerine ve topluluklarımızın halklarına birlikte hizmet ederken, sevgili eşim, sürekli benim destekçim oldu’ ifadelerine yer verdi. Öte yandan Camilla, Prens Charles ile 1981–1996 yılları arasında evli olduğu süreçte halkın sevgilisi olan Prenses Diana’nın evliliğini bitiren kadın olarak anılıyordu. Bundan önce ise Camilla’nın ‘konsort prenses’ unvanının anılması bekleniyordu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr