18.06.2022-09:27 (Son Güncelleme:18.06.2022-09:27)

İBB'nin ağaç kesme çalışmalarının yeni adresi Sarıyer'deki Emirgan Korusu!

Ağaç kesme çalışmalarının yeni adresi Sarıyer'deki Emirgan Korusu'nda ağaçlar kesilmeye başlandı. İBB tarafından ağaçların, kuruduğu için tehlike arz ettiği gerekçesiyle kesildiği dile getirildi. Geçtiğimiz aylarda Beşiktaş'taki tarihi ağaçların katledilmesinde olduğu gibi gerekli izinlerin alınmadığı ve bilimsel hiçbir analizin yapılmadığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda başlattığı çalışmalarda İstanbul, Beşiktaş'ta bulunan Çırağan Caddesi'ndeki 112 tarihi çınar ağacını kesmişti. Ağaç kesme çalışmalarının yeni adresi Sarıyer'deki Emirgan Korusu'nda ağaçlar kesilmeye başlandı.

İdari para cezası

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, 54 ağacın izinsiz kesildiği beyan ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ağaç AŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Park Bahçeler birimine 9 bin 256 liralık idari para cezası kestiği açıklandı.


Burgulu ve vidalı iş makineleri

Kesilen cezaya rağmen İBB, korudaki ağaç kesim çalışmalarına devam etti. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Emirgan Korusu'nda yürütülen çalışmaların gündeme gelmesi ardından kesilmiş ağaçların köklerinin kaldırılması için burgulu ve vidalı iş makinesi ile toprağa gömülü olan kısımlarının oyularak yerinden söküldüğü kaydedildi. Gerçekleştirilen işlemlerden sonra üzerinin toprakla örtüldüğü gözlemlendi.

Analizde bulunulmamış

İBB tarafından ağaçların, kuruduğu için tehlike arz ettiği gerekçesiyle kesildiği dile getirildi. Geçtiğimiz aylarda Beşiktaş'taki tarihi ağaçların katledilmesinde olduğu gibi gerekli izinlerin alınmadığı ve bilimsel hiçbir analizin yapılmadığı belirtildi.

ertugguvenıs@outlook.com