07.04.2021-11:57 (Son Güncelleme:07.04.2021-11:57)

Hulusi Akar: Bedeli Neyse Ödeyecekler

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, darbe imalı bildiriye imza atan emekli amiraller ile alakalı, "Bedeli neyse ödeyecekler" dedi. Bakan Akar, bir süredir tartışmalara yol açan "Sarıklı Amiral" hususunda da hukuki dönemin sürdüğünü dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Ankara'da basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, 104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye bir defa daha tepkisini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en yoğun sürecini yaşadığına işaret eden Bakan Hulusi Akar, her meselede fedakar bir şekilde çalışıldığına vurgu yaptı.

Hulusi Akar, "Böyle bir durumda bu insanların moral ve motivasyonunu bozmak ne demektir? Bu düşmanı sevindirmekten başka neye yarar? Haddini aşan bir bildiri bu. Dolayısıyla bunun bedeli neyse ödeyecekler." açıklamasında bulundu.

''BİZ İŞİMİZDE, GÜCÜMÜZDEYİZ''

Bildirinin yayımlanmasının Türkiye'nin imajını kötü yönde etkilediği ifade eden Hulusi Akar, "Çık televizyonlar serbest, orada konuş, gazeteye yaz, konferans ver. Bir kere Türkiye'nin imajını bozuyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir görev ve sorumluluğu olmayan kişi veya kişilerin hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz. Bizi karıştırmayın. Biz işimizde, gücümüzdeyiz." dedi.

Hulusi Akar'ın değerlendirmesini yaptığı bir meselede, üzerinde üniforması olduğu durumda sarıkla namaz kılarken görüntülenen muvazzaf amiraldi. Bakan Akar, kamuoyunda tepki toplayan "sarıklı amiral" için hukuki dönemin sürdüğünü ifade etti.

Savunması talep edilen sözleşmeli statüde yer alan personel ile alakalı karar hukuki süreç bitiminde verilecek.

Milli Savunma Bakanu Akar, dış gündem başlığı altında Ukrayna ve Rusya arasındaki yüksek tansiyona da değindi. Problemlere 'Bölgesel Sahiplik İlkesi' doğrultusunda çözüm yolu bulunması gerektiğini belirten Bakan Akar, "Krize sebebiyet vermeden Rusya ve Karadeniz’e kıyısı olan diğer ülkelerle dengeyi korumaya çalışıyoruz. Her problem çıktığında savaş, sıcak durum olmamalı. Diyalog ve barışçıl yöntemlerle sorunların çözülmesi lazım." diye konuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr