26.05.2024-09:34 (Son Güncelleme:26.05.2024-09:34)

Hindistan’daki lunaparkta yangın faciası: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Gujarat eyaletinde bulunan bir lunaparkta yangın çıktı. Faciaya dönüşen yangında 27 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Hindistan’daki lunaparkta Yangın faciası yaşandı. Ülkeden NDTV'nin haberine göre, Rajkot kentindeki bir lunaparkta akşam saatlerinde yangın çıktı. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini ve olayda 9'u çocuk olmak üzere 27 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hindistan Başbakanı’ndan taziye mesajı

İnternethaber’de yer alan habere göre; olay yerinde daha fazla can kaybı olabileceği endişesiyle kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, yerel yönetimlerin yangından etkilenenlere yardım ettiğini belirterek derin üzüntü duyduğunu ifade etti.


Eyalet Başbakanı Bhupendra Patel, olayın detaylı bir şekilde soruşturulması için özel bir ekip kurulduğunu duyurdu. Polis, lunapark sahibinin gözaltına alındığını ve yetkililerin, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine 12 bin 400 dolar tazminat ödeneceğini bildirdi.

kursat@haber365.com.tr