04.10.2021-11:14 (Son Güncelleme:04.10.2021-15:57)

Hibrit Araç Pazarı Coştu! Bankalar Öncü

Karbon ayak izini düşürmek isteyen bilinçli tüketiciler hibrit araçlara yöneliyor. Küresel ısınma ve sürdürülebilir enerji kaynakları konusundaki bilincin artmasıyla birlikte doğa dostu araçlara yönelik talep artıyor.

Araç sahibi vatandaşlar hibrit otomobillere yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye’de hibrit otomobil satış oranları ilk sekiz ayda yüzde 218 artış kaydederek 32 bin 885 adete ulaştı. Ülkedeki pazar payını ise yüzde 8.3 düzeyine çıkardı. Bireysel müşterilerin yanı sıra kamu kurumları, özel şirketler ve filoların da hibrit araçlara yönelik talebinde ciddi bir artış gözleniyor.

BİLİÇLİ TÜKETİCİLER HİBRİT ARAÇ SATIN ALIYOR

Karbon ayak izini düşürmek isteyen bilinçli tüketiciler hibrit araçlara yöneliyor. Küresel ısınma ve sürdürülebilir enerji kaynakları konusundaki bilincin artmasıyla doğa dostu araçlara yönelik talep artıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında, toplam 3 bin 229 adet hibrit otomobil satılmıştı. Hibrit araç satışları bir önceki ağustos ayına göre yüzde 177.4 oranında artış gösterdi. Bu yılın ilk sekiz ayında ise hibrit araç satışları yüzde 218 gibi yüksek bir oranda artarak, 32 bin 885 adet seviyesine ulaştı.

ARAÇ SATIN ALAN HER 100 KİŞİDEN 8'i HİBRİT MODELLERİ TERCİH EDİYOR

Hibrit araçların ülkemizdeki pazar payı bu dönem, 5.1 puanlık bir artışla yüzde 3.2 seviyesinden, yüzde 8.3 seviyesine yükseldi. Bu oran, otomobil satın alan her 100 kişiden 8'inin hibrit araçları tercih ettiği anlamına geliyor. Toyota Türkiye’nin Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, kurumlara yapılan satışlardaki hibrit araç oranındaki ciddi artışa dikkat çekti.

Sabah'ın paylaştığı habere göre, özellikle büyük firmaların karbon ayak izi hedeflerine paralel olarak, araç filolarını hibrit otomobillerle değiştirdiğini ifade eden Bozkurt, ‘Sadece finans sektöründen bir örnek vermek gerekirse, Türkiye'de şu an itibariyle 15 banka araç filolarını hibrit modellerimizle yenilemek için bizimle anlaşma yaptı’ şeklinde konuştu. Bozkurt yaptığı açıklamada, gelecek yıllarda tüm dünya pazarlarında olduğu gibi Türkiye'de de, hem kurumsal hem de perakende satışlarında hibrit modellerdeki artışın devam edeceğini ifade etti.

TOYOTA, HİBRİT ARAÇ PAZARINI DOMİNE EDİYOR

Toyota’nın toplam hibrit satışları içindeki Pazar payının yüzde 30 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Bozkurt. ‘Global olarak 18 milyondan daha fazla hibrit araç satışı gerçekleştirerek, 140 milyon ton civarında karbonsalımı dengeleyecek 11 milyar ağacın oksijen salımına denk gelen bir orana ulaştı.’ İfadelerini kullandı. Elektrikli otomobil konusunda da fikirlerini paylaşan Bozkurt, Türkiye’nin tam elektrikli otomobil sürecine geçebilmesi için en rasyonel çözüm yolunun hibrit araçlar olduğunu ifade etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr