02.07.2020-17:44 (Son Güncelleme:02.07.2020-16:49)

Hayatınızda Hataya Yer Yok!

Mükemmeliyetçi olan kişilerin hayatlarında asla hataya yer yok. Ancak mükemmeliyetçilik, insanı yoran ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olan ciddi bir problemdir. Peki, mükemmeliyetçilik nedir? Mükemmeliyetçi olduğunuzu nasıl anlarsınız? Detaylar haberimizde…

Mükemmeliyetçilik kavramı her ne kulağa hoş gelse de bir süre sonra kişiyi yoran ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Özellikle mükemmeliyetçiliğin sosyal boyutu, yani başkalarının ancak siz mükemmel olursanız size değer vereceği düşüncesi, depresyon ve kaygı gibi duygusal sorunlarla yakından alakalıdır.

HER ZAMAN NETSENİZ…

Ya hep ya hiç düşüncesine sahipseniz mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahip olabilirsiniz. Bir şey yaparken onu en iyi şekilde yapamıyorsanız hiç başlamamayı tercih edersiniz.

HATA YAPMAKTAN ÇEKİNİYORSANIZ...

Mükemmeliyetçi kişiler için söylenebilecek en net cümle budur: hataya yer yok! Konu her ne olursa olsun, ne kadar küçük olduğu dahi önemli değil, asla ama asla hataya yer bırakmazlar. Yaptıkları hataları hemen düzeltirler.

MUTLAKA BİR İŞLE UĞRAŞIYORSANIZ

Mükemmeliyetçi olan kişiler her konuda olduğu gibi iş konusunda da oldukça tutumlu, disiplinli ve düzenli çalışırlar. Kendilerine has yöntemleri muhakkak vardır. Onlarla çalışan kişilerin sabır seviyesinin yüksek olması gerekir.

ÖNEMLİ OLAN SADECE SONUÇLARDIR

Mükemmeliyetçi olan insanların bir başka özelliği de yalnızca sonuçları odaklanmış olmalarıdır. İlgilendikleri tek şey: sonuçlar! Eğer ilerledikleri yoldan iyi bir sonuç alamazlarsa asla mutlu olamazlar.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr