19.09.2020-09:43
(Son Güncelleme:19.09.2020-09:41)
Hatay'ın Antakya tuzlu yoğurdu tescillendi. UNESCO tarafından tescillenen yoğurt, coğrafi işaret alınarak tescillendi.
UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da, 'Antakya tuzlu yoğurdu' coğrafi işaret alınarak tescillendi. Antakya Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay'a ait ürünlerin tescilinin devam ettiği bildirildi.
Daha önce sürk çökeleği, künefe, küflü sürk çökeleği, kağıt kebabının tescillendiği Hatay'da, şimdiyse tuzlu yoğurt da tescillenmiş oldu.
UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da, 'Antakya tuzlu yoğurdu' coğrafi işaret alınarak tescillendi. Antakya Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay'a ait ürünlerin tescilinin devam ettiği bildirildi.
Daha önce sürk çökeleği, künefe, küflü sürk çökeleği, kağıt kebabının tescillendiği Hatay'da, şimdiyse tuzlu yoğurt da tescillenmiş oldu.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kültür ve Sanat HABERLERİ