24.06.2022-05:15 (Son Güncelleme:24.06.2022-05:15)

Hamilelikte elma tüketilir mi? Elmanın hamilelikte anne ve bebeğe faydaları

Posa özelliği olan ve lifli yapısıyla sindirim sistemini ve bağırsak rahatsızlığına iyi gelen elmanın hamilelik sürecinde tüketilip tüketilmediği anne adayları tarafından araştırılıyor. Peki, Hamilelikte elma tüketilir mi? İşte elmanın hamilelikte anne ve bebeğe faydaları..

İçeriğindeki lif özelliği ile sindirim sistemi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelen elma, tam bir demir deposudur. Güçlü antioksidan içeriğe sahip olan elmanın faydaları da saymakla bitmez. C vitamini açısından oldukça zengin olan elmanın hamilelik sürecinde tüketilip tüketilmediği anne adayları tarafından merak edilmektedir.

Hamilelikte elma tüketilir mi?

Tam bir C vitamini ve demir deposu olan elmayı hamilelik sürecinde tüketmek anneyi hastalıklardan korurken, bebeğinde gelişimine çok fazla katkıda bulunur. Hamilelerin bu süreçte lifli gıdaları bol tüketmeleri gerekir ve elma bu besinler arasında neredeyse en iyisidir. Yeterli miktarda tüketilen elmanın nelere iyi geldiğine ise saymakla bitmez. İşte, elmanın faydaları..


Elmanın hamilelikte anne ve bebeğe faydaları

Lifli gıdalar, bağırsakların sağlıklı olarak çalışması için gerekli olan bir besin maddesidir. Gebelik sürecinde genelde kabızlık meydana gelir ve elma içeriğinde bulundurduğu lif ve posa sayesinde sindirim sistemi rahatlatır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan elma, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bebeği bu sayede hastalıklardan da korur.

Fransa'da yapılan bir araştırmada kırmızı ya da yeşil elmada yer alan phloridzin maddesinin özellikle hamilelerde kalsiyum kaybını önlediği tespit edilmiştir. Araştırmada ayrıca içeriğindeki bor maddesinin kemik yapısını güçlendirdiği anlaşılmıştır.

Hamilelik sürecinde haftada 4 elma tüketen kadınların çocuklarında astım ve nefes sorunları gibi rahatsızlıkların çok az göründüğü yine başka bir araştırmada ortaya çıkarılmıştır.


Elmada bulunan quercetin maddesi ise beyin hücrelerini korur ve bebeğin ilerki yaşlarında Alzheimer hastalığına yakalanma riskini oldukça fazla derecede azaltır. Pektin maddesiyle LDL kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olan elma anneye

Hamilelik sürecinde fazla miktarda elma tüketmek karbonhidrat alımını artırır ve vücudun yağ yakma özelliğini önlemiş olur. Elma aynı zamanda düşük kalori içeren bir meyve olsa da gereğinden fazla tüketmek gebelik sürecinde kalori aşımına neden olur ve anneye fazla lklo aldırır.

elvan@haber365.com.tr