21.09.2021-16:29 (Son Güncelleme:21.09.2021-16:37)

Gemlik Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Fırsatı! 84 Öğrenci Yararlanabilecek

Gemlik Belediye Başkanı artan kira fiyatlarına karşı Bursa'da okuyacak 84 öğrenciye 25 TL karşılığında ev kiralayacaklarını bildirdi.

Bursa Gemlik Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne katkı sunacak önemli bir çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyor. Üniversite öğrencileri için 21 konut inşa ediyor.

84 ÖĞRENCİYE BARINMA FIRSATI

Bursa Gemlik Belediyesi bünyesindeki sosyal konutlarda bulunan 2+1 21 daireyi üniversite öğrencilerine vereceğinin müjdesini kamuoyu ile paylaştı.

Gemlik Belediyesi, öğrencilere tahsis edeceği daireleri sembolik ücretle kiraya verecek.

İlk defa üniversiteyi kazanan öğrencilere hiçbir ücret talep etmeden tahsis edilecek konutlarda kız öğrenciler öncelikli olacak. Bu çalışmayla Bursa Gemlik’te üniversite okuyacak 84 öğrenci barınma fırsatına sahip olacak.

Belediye Encümenden onay alınmasıyla dairelerin aylık kira bedelleri kişi başına 25 TL olacak.

21 KONUT ÖĞRENCİLERE AYRILMIŞ OLDU

Bursa Gemlik’te 2100 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan şu ifadelere yer verdi, ''Bu sene bir sorun var. Öğrencilerin belediyemizden barınma ile ilgili ciddi talepleri var. Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız tamamen dolmuş durumda. Üstelik Türkiye’nin yerli otomobili TOGG'un bölgemizde faaliyete geçmiş olması kiralık ev konusunda da öğrencilerimizin elini kolunu bağlıyor. Biz de belediye olarak bir parça da olsa merhem olabilir miyiz diye düşündük.

Toplamda 21 konutu öğrencilerimizin kullanımına vereceğiz. Önceliklerimiz var. Talebin çok olması halinde kız öğrencileri öncelikli olacak. İlk defa kayıt yaptırmış olmaları gerekecek. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekeceğiz.'' diyerek 21 konutu öğrencilere ayırdıklarını belirtti.

Gemlik Belediyesi'nin öğrencilere yönelik yapmış olduğu barınma hizmetinden yararlanmak isteyenler 0505 181 57 88 numaralı Öğrenci Danışma Hattı’ndan bilgi alabilecekleri de belirtildi. Her dairede ise 4 öğrencinin kalacağı bilgisi de paylaşıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr