11.03.2022-08:43 (Son Güncelleme:11.03.2022-10:03)

Gelecek seçim hakkında halk ne düşünüyor? Yeni partiler ne vadediyor? Seçim anketi sonuçları herkesi şaşırttı!

ASAL Araştırma Şirketi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin de katılması halinde 6 partiden oluşacak bu ittifaka seçmenlerin oy verip vermeyeceğini araştırdı. Yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 43’ü söz konusu ittifak birleşirse oy vermeyeceğini, yüzde 39,2’si ise oy vereceğini ifade etti.

ASAL Araştırma Şirketi, Mart ayı içerisinde İstanbul'da bir seçim anketi düzenledi. Şirket, yaptıkları son seçim anketinde Millet İttifakı’nın Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin de katılması halinde 6 partiden oluşacak bu ittifaka seçmenlerin nasıl baktıklarını sordu.

Ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa CHP ve İYİ Parti’den oluşan millet ittifakının genişleyerek Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti dahil 6 partiden oluşması durumda bu ittifaka oy verir misiniz?” sorusu soruldu. Ankete göre, katılımcıların yüzde 43’ü söz konusu ittifaka oy vermeyeceğini, yüzde 39,2’si ise oy vereceğini söyledi. Oy verip vermeme konusunda kararsız olanların oranının ise yüzde 17,8 olduğu saptandı.


CHP'lilerin yüzde 10'dan fazlası

Ankette, “Bu Pazar İstanbul’da Milletvekili Genel Seçimleri yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna CHP cevabını verenlerin yüzde 12,3’ü, İYİ Parti yanıtı verenlerin yüzde 9,5’i, HDP’ye veririm diyenlerin yüzde 46,5’i Millet İttifakının 6 partiden oluşması durumunda bu ittifaka oy vermeyeceklerini paylaşıyorlar.

ASAL araştırma şirketinin anketine göre, Siyasi parti tercihlerine göre dağılımda katılımcılardan söz konusu ittifaka Saadet Partililerin yüzde 42,5’i, Deva Partililerin yüzde 23,6’sı, Gelecek Partililerin yüzde 24’ü, Demokrat Partililerin yüzde 22’si, kararsız ve hiçbiri yanıtı verenlerin ise yüzde 56,9’u oy vermeyeceğini söylüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr