06.05.2022-11:40 (Son Güncelleme:06.05.2022-12:17)

Gaziantep'teki vatandaşların dikkatine! Sakın yaklaşmayın: Ölüm tehlikesi

Gaziantep'te ikamet eden vatandaşlara oldukça önemli bir uyarı yapıldı. Gelen son dakika haberine ilişkin TCDD iş birliğinde olan yapımında artık sona gelinen GAZİRAY Banliyo Metro Hattı'na 9 Mayıs tarihinde 25 bin volt alternatif gerilim verileceği bilgisi geldi. İşte haberin detayları...

Yararlanmaların dışında yüksek voltajın ölümcül hasara neden olabileceği ifade edilirken, vatandaşların oldukça dikkatli olması gerektiğini duyuruldu. TCDD Genel Müdürlüğü'nden gelen duyuruda, şöyle söylendi: ''İnşaatı tamamlanan Başpınar (dahil) – Taşlıca (dahil) istasyonları arası demiryolu elektrifikasyon hattına 09.05.2022 tarihinden itibaren 25.000 Volt AC gerilim verilecektir. Elektrikli tren havai hatlarının altında gezinmek, direklere dokunmak, iletkenlere yaklaşmak ve yere düşen tellere dokunmak can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olup sayın halkımıza önemle duyurulur'' şeklinde ifade edildi.

Uzak durun

İl genelinde yapılan duyuruda test ve devreye alma işlemlerinden dolayı özellikle belirtilen hat üzerindeki çalışmalar nedeni ile vatandaşların yaklaşmamaları ve en önemlisi gençlerin çekim amaçlı demiryolu araçlarının üzerine çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Gaziray hattına asla yaklaşmayın

Konuya ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. İl genelindeki vatandaşları Gaziray hattına hiçbir şekilde girilmemesi konusunda özellikle uyardı. Yapılan paylaşımda, ''Vatandaşlarımızın dikkatine! 9 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Gaziray hattına test çalışmaları için yüksek akım elektrik verilecektir. Bilginize sunar, ölüm ve yaralanma riskine karşı Gaziray hattına girilmemesini önemle rica ederiz.'' şeklinde açıklama yapıldı.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr