06.05.2022-13:18 (Son Güncelleme:09.06.2022-17:43)

Galatasaray'ın futbolcusu Olimpiu Morutan'ın transferi hakkında ülkesi Romanya'da çıkan haberler gündem oldu!

Galatasaray'ın bu sezon hayal kırıklığı transferlerinden birisi olan Olimpiu Morutan ile ilgili futbolcunun ülkesi Romanya'da çıkan haberler çok konuşuluyor. Ülke basını futbolcunun sarı kırmızılılardan başka takıma transfer olması gerektiğini aktardı.

Süper Lig'de yeni sezona çok büyük umutlarla giren ve takıma dikkat çeken isimleri transfer eden Galatasaray'da önemli gelişmeler yaşanmakta. Sarı kırmızılılarda yaz transfer döneminde kadroya katılan isimlerden birisi de Olimpiu Morutan olmuştu. Rumen futbolcu çok büyük umutlarla kadroya katılmıştı fakat beklenen performansı bir türlü gösteremedi. Oyuncu ile ilgili son olarak yaşanan gelişmeler ise büyük yankı uyandırmış durumda.

Oyuncunun ayrılması gerektiği vurgulandı

Galatasaray'da geleceği büyük tartışma konusu olan 23 yaşındaki futbolcuyla ilgili ülkesinin basını tarafından ortaya atılan son iddia ise gündem olmuş durumda. Romanya basınında, Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Edi Iordanescu'dan futbolcuya flaş bir tavsiye geldi. Genç yıldıza, 'Düzenli oynamak istiyorsan önümüzdeki yaz başka bir kulübe transfer olmalısın. Bu, milli takıma geri dönüşünün tek yolu.' şeklinde açıklamalar geldi.

Forma giymekte zorluk çekiyor

Diğer yandan Torrent'in de meslektaşıyla yaptığı görüşmede yetenekli sağ açığa güvenmediğini ve bu nedenle daha tecrübeli isimlere forma verdiğini söylediği aktarıldı. Ocak transfer döneminde kiralık olarak gönderilmesi gündeme gelen Morutan için Yeni Malatyaspor'un devrede olduğu aktarılmıştı. Rumen yıldızın 6 aylığına Yeni Malatyaspor'a bedelsiz olarak kiralanacağı iddia edilmiş fakat transfer o dönem olmamıştı.


Teknik adamın yakın zamanda yaptığı açıklamalar gündem olmuştu

Sarı kırmızılıların teknik direktörü Domenec Torrent, Olimpiu Morutan ile ilgili olarak 'Morutan geçen gün Florya'da yalnız başına yemek yiyordu, onunla iletişim zor. Sadece Rumence konuşabiliyor, bazen tercümanı yanında olmuyor. Profesyonel olmanın yanında çok da iyi bir çocuk olduğu için herkes ona yardımcı olmak istiyor. Çok absürt şeyler duydum, Morutan'ı yalnız bırakıyormuşuz, onunla ilgilenmiyormuşuz gibi.'

'Bunların hepsine cevap verdim, benim hiç kimseyle bir problemim yok. Özellikle genç oyuncuların. Ne kadar zorluk çekiyorlarsa o kadar yanlarındayız.' şeklinde açıklamalarına son verdi.

serkan.morova@haber365.com.tr