25.12.2021-09:43 (Son Güncelleme:25.12.2021-09:43)

Funnel Cake Tarifi

Kuzey Amerika’da popüler olan funnel cake mayasız hazırlanan bir donut türüdür. Funnel cake için un, süt, yumurta ve şeker yeterlidir. İşte püf noktaları ile funnel cake tarifi…

Kuzey Amerika’da popüler olan funnel cake mayasız hazırlanan bir donut türüdür. Funnel cake için un, süt, yumurta ve şeker yeterlidir. Funnel cake hamuru, huni yardımı ile kızgın yağın içerisine dairesel hareketler ile aktarılıp kızartıldığı için ülkemizde huni kek adı ile de bilinmektedir.

Funnel cake tarifini evde bulunan malzemeler ile oldukça kısa bir süre içinde hazırlayabilirsiniz. Huni kekin hamurunda az miktar şeker kullanıldığı için bu lezzetli kekin üzerini süslerken reçel, çikolata ya da pudra şekeri ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Eğer isterseniz waffle gibi üzerini meyveler ile tatlandırabilir dilerseniz de damak zevkinize göre tarçın, Hindistan cevizi gibi tamamlayıcılar ile tüketebilirsiniz. Funnel cake genellikle çikolata sosu ve olmazsa olmazı olan çilek ile servis edilmektedir.

FUNNEL CAKE TARİFİ


Çay ve kahvenin yanında iyi bir tamamlayıcı olacağını düşündüğümüz funnel cake tarifi sizin için derledik. İşte püf noktaları ile >funnel cake tarifi…>

Funnel cake için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- 2 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı şeker

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- Yarım paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- Yarım adet rendelenmiş limon kabuğu

Kızartmak için:

- 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

- Yarım adet rendelenmiş limon kabuğu

FUNNEL CAKE NASIL YAPILIR?

İlk olarak yumurtaları derin bir kabın içerisine kırın ardından da üzerine şekeri ilave edin. Yumurta ve şekeri çırpma teli ile güzelce çırpın sonrasında ise yumurta şeker karışımına süt, un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek güzelce karıştırın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın ardından da akışkan kıvamdaki hamurunuzu bir huniye ya da ucunu bir parça kesip delik açtığınız buzdolabı poşetine koyarak kızgın yağın içerisine dairesel olarak akıtın ve iki tarafını da güzelce kızartın. Hamurları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarından arındırın. Kekin üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi serperek afiyet ile tüketin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr