07.05.2021-18:17 (Son Güncelleme:07.05.2021-18:17)

Fransa Türkiye Dahil 7 Ülkeden Gelenlere Karantina Zorunluluğu Getirdi

Fransa, koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 7 ülkeden gelenlere zorunlu karantina şartı getirdi.

Fransa, koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirler aldı.

Fransa, zorunlu karantinaya tabi tutulan ülkelerden oluşan listesini genişletti.

Zorunlu karantinaya tabi ülkelerde başlangıçta, Brezilya, Güney Afrika, Şili ve Arjantin bulunuyordu. Bu listeye Hindistan da eklenmişti.

LİSTEYE TÜRKİYE DAHİL 7 ÜLKE DAHA EKLENDİ

Son olarak aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkeden Fransa'ya gidecek yolcuların, zorunlu karantinaya girmesi kararlaştırıldı.

8 Mayıs Cumartesi gece yarısı uygulamaya girecek karara göre, Türkiye'den seyahatlere yalnızca zorunlu nedenlerle izin verilecek.

11 YAŞ VE ÜSTÜ TÜM YOLCULAR 10 GÜN KARANTİNADA DURACAK

Fransa'ya gidecek yolcular, seyahat öncesi koronavirüs testine tabi tutulacak. Söz konusu ülkeye varışı 10 günlük zorunlu karantina takip edecek.

Türkiye'nin haricinde zorunlu karantina şartı getirilen diğer ülkeler Nepal, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar.

Kuralın, 11 yaş ve üstü tüm yolcular için geçerli olduğu kaydedildi.

SEYAHAT ÖNCESİ TEST ZORUNLULUĞU

Bu ülkelerden seyahat edenler, seyahatten 36 saat önce bir PCR testi ya da seyahatten 72 saat önce bir PCR testi ve ardından seyahatten 24 saat önce hızlı sonuç veren antijen testi yaptırmak zorunda.

KARANTİNA MASRAFLARINI YOLCU KARŞILAYACAK

10 günlük karantina, bir evde veya otelde, masrafların yolcu tarafından karşılanmasıyla gerçekleşecek.

KARANTİNA ADRESİ KANITLANMALI

Yolcular, uçağa biniş sırasında karantina adreslerini kanıtlamak zorunda olacak. Hava yolları, kanıtı olmayan kişilerin uçağa binmesini reddetme hakkına sahip olacak.

POLİSLER ADRESİ KONTROL EDECEK

Yolculara, Fransa'ya vardıklarında başka bir antijen testi yaptırma zorunluluğu getirildi. 10 günlük karantina, sınır polisine bildirilecek. Polis, karantinanın uygulanmasını sağlamak için 10 gün içinde verilen adresi kontrol edecek.

KARANTİNAYA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Yolcularla ayrıca, kuralları hatırlatmak ve tavsiyelerde bulunmak için sağlık yetkililerince iletişime geçilecek.

Gerekli işler için destek sağlanacak ve yalnızca sabah saat 10.00-12.00 arasında yapılabilecek. Bu saatler dışında belirtilen adreste bulunmayanlar, karantinayı ihlal etmiş sayılacak.

Zorunlu karantinaya uymayanlara 1000 euro ile 1500 euro arasında para cezası uygulanacak.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr