19.01.2022-17:59 (Son Güncelleme:19.01.2022-18:08)

Flash TV'nin Kurucusu Ömer Ziya Göktuğ, Koronavirüse Yenik Düştü

Bursalı iş adamı olan Ömer Ziya Göktuğ, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. 69 yaşındaki Göktuğ, Türkiye’nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV’nin kurucusuydu.

Flash TV'nin kurucusu Ömer Ziya Göktuğ (69), İstanbul'da koronavirüs tedavisi gördüğü özel hastanede hayata gözlerini yumdu.

Yarın Bursa Ulu Cami’de cenaze töreni merasim edilecek. Göktuğ, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ÖĞRENCİLİK HAYATINDA TİCARETLE UĞRAŞTI

Ömer Ziya Göktuğ, 1953 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştı. Öğrencilik hayatında ise ticaretle uğraşmaya başladı. 1979 yılında Bursa'da Bursanteks firmasını kurarak tekstil sektörüne giriş yaptı. 1982 yılında Bursa merkezli Göktuğ Brode, 1989 yılında da Göktuğ Tekstil A.Ş. firmalarını kurarak tekstil yatırımlarına devam etti.

İLK ÖZEL TELEVİZYON KANALLARINDAN BİRİ OLAN FLASH TV'Yİ KURDU

1990 yılında Göktuğ İnşaat şirketini kurarak arazi derleme, proje geliştirme faaliyetlerinde bulundu. Bursa'nın ilk gökdelenlerinden biri olan Tower Plaza'yı inşa etti. 1992 yılında Göktuğ Medya ve Haber Ajansı bünyesinde Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV'yi kurdu. Bursa merkezli olarak yayına başlayan Flash TV, daha sonra İstanbul'a taşındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr