20.02.2019-15:34 (Son Güncelleme:20.02.2019-16:35)

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Şehit Edilmesinin Üzerinden 4 Yıl Geçti! Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun terör örgütü sempatizanı öğrenciler tarafından şehit edilmesinin üzerinden 4 sene geçti. Çakıroğlu, bugün mezarının başında anıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehit olmasının üstünden 4 sene geçti... 20 Şubat 2015 tarihinde sadece 24 yaşındayken İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında meydana gelen tartışmada bıçaklanarak şehit edilmişti. Fırat Çakıroğlu vefatının yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. MHP İzmir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları üyeleri tarafından Bornova ilçesi Pınarbaşı Mezarlığı'nda, Çakıroğlu'nun kabri başında anma programı yapıldı.

Programa, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir milletvekilleri Alpay Özalan ile Mahmut Atilla Kaya, MHP İzmir milletvekilleri Hasan Kalyoncu ile Tamer Osmanağaoğlu da katıldı.

Mezarın çevresinin Türk bayrağı motifi verilmiş çiçeklerle donatılmasının sonrasında, Çakıroğlu için dua edildi. Programda daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu aynı zamanda Ülkü Ocakları Ege Ünivesitesi sorumlusuydu. Çakıroğlu, zıt görüşlü öğrenciler ile yaşadığı kavgada bıçaklanarak şehit edildi.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991'de Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. 1996 senesinde öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini ardından çocukluğunu ve ilkokul senelerini Diyarbakır'da geçirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr