26.07.2019-14:19 (Son Güncelleme:26.07.2019-14:14)

Filistin İsrail İle Yapılan Tüm Anlaşmaları Askıya Aldı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları askıya aldıklarını duyurdu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde yer alan Başkanlık Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıdan ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı Abbas, İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların askıya alındığını ve bu kararın yürürlüğe konulması için bir mekanizmanın kurulacağını belirtti.

Uluslararası topluma "İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde bulunan Vadi El-Hummus Mahallesi’ndeki yıkımları başta olmak üzere Filistin topraklarındaki ihlallerini durdurması için derhal harekete geçme" çağrısında bulunan Abbas şunları aktardı:

'KADİM DEVLETİMİZ BAĞIMSIZLIĞINA ULAŞACAKTIR'

"Bizim halkımız haklarına kavuşmadığı sürece bölgede ve dünyada ne barış ne güvenlik ne de istikrar hakim olacaktır. Zaman uzasa da kısalsa da iğrenç işgal devleti çökecek ve kadim devletimiz bağımsızlığına kavuşacaktır."

FKÖ’ye bağlı Filistin Merkez Konseyi, Ekim 2018’deki 30. dönem toplantısında da Filistin devletini tanıyıncaya dek "İsrail’i tanıma" kararını askıya almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr