27.04.2024-16:40 (Son Güncelleme:27.04.2024-16:40)

Fenerbahçe’nin yeni Divan Kurulu Başkanı oldu: Şekip Mosturoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Fenerbahçe’nin yeni Divan Kurulu Başkanı olan Şekip Mosturoğlu, sarı lacivertli camiada daha önce de bilinen isimlerden birisidir. Sosyal medyada gündem olan isimlerden birisi olan Şekip Mosturoğlu’nun hayatı ve kariyeri internet üzerinden sorgulanan konuların başında geliyor. Peki Şekip Mosturoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte konu hakkında merak edilenler…

Son olarak gazeteci Uğur Dündar’ın yaptığı Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanlığı koltuğunun yeni sahibi, bir dönem Fenerbahçe Asbaşkanı olarak da görev yapan Şekip Mosturoğlu oldu. Fenerbahçe camiasının bilinen isimlerinden birisi olan Şekip Mosturoğlu’nun hayatını ve kariyerini merak edenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Şekip Mosturoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Şekip Mosturoğlu kimdir?

İstanbul'un Beşiktaş semtinde doğan Şekip Mosturoğlu, 20 Nisan 1966 tarihinde hayata gözlerini açtı. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olan Mosturoğlu, aynı dönemde hakemlik yapmış olan Cem Papila ile aynı sınıftan mezun oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu'nda uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunan Mosturoğlu, 1997-2004 yılları arasında Haluk Ulusoy yönetiminde hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra, 2004-2006 yılları arasında Levent Bıçakçı'nın başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı olarak görev aldı. 2006 yılında ise Aziz Yıldırım'ın yönetiminde Fenerbahçe'nin Asbaşkanı oldu.

Ancak, 3 Temmuz sürecinde Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte tutuklu yargılandı ve 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra ise 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı, ancak Yargıtay, bu cezayı onamadı ve Mosturoğlu daha sonra beraat etti. Ayrıca, İngilizce diline de hakimdir.

kursat@haber365.com.tr