03.07.2021-08:52 (Son Güncelleme:08.07.2021-13:47)

Fenerbahçe Marko Arnautovic'i İstiyor!

Teknik direktörünü sürpriz bir şekilde Vitor Pereira olarak açıklayan Fenerbahçe, forvet transferi için ise tekrardan büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Forvet transferi için yıldız futbolcu ile görüşmeler başladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde açıkladığı teknik direktörü Vitor Pereira'nın ardından transferler çalışmalarını hocasının taleplerine göre hızlandırdı.

Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nın sarı lacivertli kulüp ile 2 yıllık sözleşme imzalamasının ardından Fenerbahçe yönetiminde transfer çalışmaları hızlandı.

Önümüzdeki sezon için iddialı bir kadro kurarak geçtiğimiz sezon son haftada ezeli rakibine kaptırdığı şampiyonluğu taraftarlarına unutturmak isteyen Fenerbahçe'de takviye yapılacak bölgeler ile ilgili isimler netleşti.

Sarı lacivertli yönetim, teknik direktör Vitor Pereira'nın eski takımındaki öğrencisi Çin Süper Lig ekiplerinden Shanghai'de forma giyen forvet oyuncusu Marko Arnautovic'i kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

EURO 2020'de Avusturya Milli takımında forma giyen deneyimli forvet oyuncusu Marko Arnautovic ile görüşmelerini hızlandıran Fenerbahçe yönetimi Çin kulübü ve oyuncunun menajeri ile temasa geçti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Çin Süper Lig ekibi Shanghai'yi çalıştırdığı dönemde yakın bir ilişki içerisinde olduğu Marko Arnautovic, hocasıyla birlikte sarı lacivertli kulübe imza atma fikrine sıcak bakıyor.

32 yaşındaki tecrübeli golcü oyuncunun Çin Süper Lig ekibi Shanghai ile olan sözleşemesinin önümüzdeki sezon sona erecek olması ve oyuncunun Avrupa'da futbol oynama fikrine çok sıcak olduğu öğrenilirken Çin Süper Ligi'nden ayrılmak istemesi transferde Fenerbahçe'nin elini güçlendiriyor.

Arnautovic'in menajeri ile yaptığı görüşmelerde oyuncunun kulübü ile olan bonservis problemini çözmesini isteyen Fenerbahçe yönetimi, senelik olarak ise golcü oyuncuya 3.5 milyon euroluk bir garanti ücret ve bonuslar teklif ettiği öğrenildi.

Sarı lacivertli kulübün yapmış olduğu teklife sıcak bakan Marko Arnautovic, özellikle Avrupa'da futbol oynama isteği ve eski teknik direktörü Vitor Pereira ile tekrardan bir araya gelebilmek için kulübü ile bonservis sorununu çözebilmek adına harekete geçti.

Arnautovic'in önümüzdeki sezon sonunda sona erecek sözleşmesini göz önünde bulundurarak oyuncusunun takımdan ayrılmasında zorluk çıkarmak istemeyen Shanghai yönetimi, az da olsa bir bonservis ücreti alarak Avusturyalı golcünün takımdan ayrılmasına izin vermek istiyor.

Forvet transferi gibi önemli bir bölgede birkaç sezondur transfer edilen oyunculardan istenen performansın alınamaması nedeniyle ise özellikle teknik direktör Vitor Pereira'nın eski öğrencisi olan ve uyum sorunu yaşamayacağı düşünülen Marko Arnautovic'in hocasıyla olan iyi iletişimini göz önünde bulunduran Fenerbahçe yönetimi golcü oyuncuyu kadrosuna katabilmek adına girişimlerini hızlandırdı.

Marko Arnautovic'i takıma katabilmek adına Çin Süper Lig ekibi Shanghai ile oyuncunun bonservis problemini çözememesi halinde ise Fenerbahçe yönetimin 2-3 milyon euro arasında bir ücret ile golcü oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor.

Avusturya Milli takımının önemli parçalarından biri olan Marko Arnautovic, EURO 2020'nin en çok konuşulan olaylarından birine karışmıştı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2020) Kuzey Makedonya maçında attığı golün ardından ırkçı sözler sarf ettiği öne sürülen Avusturyalı futbolcu Marko Arnautovic, özür diledi.

Sırp kökenli Arnautovic'in takımına 3-1 galibiyeti getiren golü sonrası Arnavut asıllı Kuzey Makedonyalı futbolcu Ezgjan Alioski'ye dönerek ırkçı ifadelerle küfür ettiği öne sürülmüştü.

Arnautovic, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maçın heyecanıyla bazı ' öfkeli ' kelimeler kullandığını savunarak, ' Özellikle Kuzey Makedonyalı ve Arnavut arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Açıkça ifade etmek isterim ki ben ırkçı değilim. ' ifadelerini kullandı.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr