04.05.2024-12:22 (Son Güncelleme:04.05.2024-16:13)

Fenerbahçe ile Galatasaray’da transfer gündemi: Ndidi ile yeni bir ortaklık yolda!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yeni bir transfer savaşı başladı. Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmek adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Özellikle 6 numara pozisyonunda yaşanan sıkıntılar üzerine harekete geçen sarı-lacivertli ekip, Leicester City'nin yıldızı Wilfred Ndidi'ye göz dikti.

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu İsmail Yüksek'e gelen teklifler ve Rade Krunic'in performansındaki düşüş, takımın 6 numara arayışlarını hızlandırdı. Bu doğrultuda, Galatasaray'ın da gündeminde olan Ndidi için sarı-lacivertli ekip harekete geçti. Leicester City ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Nijeryalı oyuncu için transfer komitesi, önümüzdeki hafta İngiltere'ye çıkarma yapacak.

Fenerbahçe yönetimi, Ndidi ile birebir görüşmeler yapmak üzere planlarını hazırladı. Transfer komitesinin, Leicester City'nin yetkilileriyle masaya oturarak oyuncunun transferi konusunda görüşmeler yapması bekleniyor. Bu hamle, Fenerbahçe'nin kadrosunu güçlendirme hedefine önemli bir adım olarak kaydediliyor.

Ancak, bu transfer operasyonunda Galatasaray'ın da devrede olduğu ve rakip takımın transfer çalışmalarını yakından takip ettiği biliniyor. İki ezeli rakip arasında Ndidi'nin transferi konusunda bir rekabetin yaşanabileceği öngörülüyor.


Piyasa değeri 60 milyon TL

Ndidi'nin transferi, Fenerbahçe'nin orta saha gücünü artırarak şampiyonluk yolunda daha iddialı bir konuma gelmesine katkı sağlayabilir. Ancak, Galatasaray'ın da bu transferde etkili bir şekilde hareket etmesi, transfer savaşının daha da kızışmasına neden olabilir. Futbolseverler, merakla bu gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki önemli isimlerden biri olan Wilfred Ndidi'nin partneri olacak isim merakla bekleniyor. Takımın projeleri ve hedefleri doğrultusunda, Ndidi'nin Fenerbahçe'ye kazandırılmasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Oyuncunun kendi beklenti ve istekleri de transfer sürecinin seyrini belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor. Eğer Ndidi ile anlaşma sağlanırsa, Fenerbahçe'nin şu anda kadrosunda bulunan Rade Krunic'in satın alma opsiyonu kullanılarak yaz ayında elden çıkarılması planlanıyor.

Sarı-lacivertli takımın hedefi, önümüzdeki sezonun orta saha hattını Ndidi-Fred ikilisiyle güçlendirmek. Bu ikili, orta sahanın hem savunma hem de hücum yönündeki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Fenerbahçe'nin bu hamlesi, gelecek sezon için güçlü bir kadro oluşturma yolunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

27 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusu Ndidi, 2017 yılında Genk'ten Leicester City'ye 17.6 milyon euroya transfer olmuştu. Ancak şu anki piyasa değeri ise 16 milyon euro olarak belirtiliyor. Ndidi, Leicester City formasıyla şimdiye kadar 272 maça çıkarken, 17 gol atıp 17 asist yapma başarısı gösterdi. Bu sezon ise 35 maçta görev yapan Nijeryalı oyuncu, performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ndidi'nin piyasa değeri, 2021 yılında 60 milyon euroyu görmüştü. Bu durum, oyuncunun değerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor ve Fenerbahçe'nin transfer çalışmalarında önemli bir hedef olarak belirlediği bir isim olduğunu vurguluyor.


cerenpeksen@haber365.com