27.03.2021-18:29 (Son Güncelleme:28.03.2021-14:03)

Fahrettin Koca: En Büyük Korkum Yasak Gelmesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin aşısı Sinovac'ta üretim problemi sebebiyle aksama olduğunu duyurdu. Bakan Fahrettin Koca, BioNTech aşısına ilişkin kaygısını da, '' AB her an yasak getirebilir. Yasağı getirmelerinden önce ne alırsak alalım diyoruz." ifadeleriyle aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HaberTürk'e açıklamalarda bulunarak, aşıyla alakalı gelişmeleri aktardı. Fahrettin Koca, Çin aşısı Sinovac'ta meydana gelen aksamanın sebebini bildirerek, Çin devletinin aşı firmalarına kısıtlama getirdiğini dile getirdi.

Bakan Koca, açıklamasında, "Sadece biz değil, kimse aşıyı söz verilen zamanda alamıyor. Bakın değil milyon, değil yüz bin birkaç bin aşıda kalan ülkeler var. Emin olun biz şanslı ülkelerden biriyiz. Çin hükümeti tüm aşı üreticilerine sınırlama koydu. Önce 'Çin’e vereceksiniz' dedi. Bu yüzden çok aksama var. Buna rağmen alabiliyoruz. Çin aşısının Faz-3 çalışmalarına katılmasak biz de aşıyı bulamazdık." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, Biontech’ten 18 milyon aşının daha geleceğini bildirerek, haziran ayına dek 40 yaş üstü 32 milyon kişinin de aşıla olacağını dile getirdi.

Bakan Fahrettin Koca, aşı ile kaygısını da şu ifadelerle anlattı:

"Avrupa Birliği (AB) her an AB dışına aşı satışına sınırlama ve hatta yasak getirebilir. Herkes kendi vatandaşı öncelikli olsun istiyor. Bu yasağı getirmelerinden önce ne alırsak alalım diyoruz. En büyük korkum bu, aşı milliyetçiliği ve yasak gelmesi."

Bakan Fahrettin Koca, "Türkiye’ye gelen 1,5 milyon doz BioNTech aşısı nerede?" diye soru yöneltenlere ilk partinin Ankara’da dağıtım merkezine 12 Mart tarihinde ulaştığını belirterek belgesini gösterdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr