05.05.2024-10:58 (Son Güncelleme:05.05.2024-10:58)

Fahiş fiyat mesaisi başlıyor: Meclis’te ağır yaptırımlar masaya yatırılacak

TBMM’de bu hafta öncelik konunun fahiş fiyatlara yönelik adımlar olması bekleniyor. Öte yandan diğer ülkelerle imzalanan anlaşmalar da Genel Kurul’da görüşülecek. İşte detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Yeni haftada, fahiş fiyatlarla mücadele kanun teklifi Meclis'in önde gelen gündem maddelerinden biri olacak. AK Parti tarafından hazırlanan 23 maddelik kanun teklifi ile Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklikler yapılacak. Bu düzenleme ile piyasa dengesini bozan işletmelere ağır cezalar getirilecek. Fahiş fiyat uygulayanlara verilen ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak. Meclis Genel Kurulu, bu hafta uluslararası sözleşmelere yönelik çalışmalar yapacak.

Meclis’te yoğun mesai

TRT Haber’de yer alan habere göre; Katar ve Özbekistan ile imzalanan anlaşmaların da aralarında bulunduğu birçok anlaşma, Genel Kurul'da görüşülecek. Bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması beklenen bir diğer teklif ise Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısında değişiklikler içerecek. Ayrıca, Dışişleri Vakfı'nın kurulmasını sağlayacak kanun teklifi ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren bir diğer teklif de bu hafta meclise sunulacak.


Genel başkanlar da bu hafta Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecekler. Salı ve Çarşamba günleri, partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Stokçuluk yapan işletmelere bir yılda 3 kez ceza uygulanan durumlarda, 6 güne kadar kepenk kapatma cezası verilebilecek. Teklifin görüşmeleri, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlayacak.

kursat@haber365.com.tr