02.07.2021-10:55 (Son Güncelleme:07.03.2024-06:50)

Evlat Nöbeti Tutan Ailelerden Kaçmaya Çalışan CHP’li Vekile Sert Tepki

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemindeki aileler, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin bulundukları otelde kendilerini ziyaret etmeden gittiğini görünce sert tepki gösterdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından dağa kaçırılma iddiası ile 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Binası önünde oturma eylemine başlayan ailelerin evlat nöbeti koronavirüs olmasına rağmen 668'inci gününde de hala sürüyor.

Bir otelde yemek yemeye gelen Ali Haydar Hakverdi, ailelerin oralarda olduğunu fark edince arka taraftan kaçmaya yeltendi, durumu fark eden aileler Hakverdi’nin aracının önünü kesti. Milletvekiline çağrıda yapan bu aileler Hakverdi’ye de sert tepkiler verdi.

EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERDEN CHP'Lİ VEKİLE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Aileler ile görüşmek zorunda kalan Hakverdi, oturdukları yerde ailelerin “Evlatlarımızı siz de HDP’den isteyin” isteğine “Gelin beraber devletten isteyelim” cümlesi ile karşılaşan aileler adeta sinir krizi geçirdi.

Evlatlarını HDP kaçırdığını ifade eden ailelerden kaçmaya yeltenen Hakverdi, Genel Başkan Yardımcısı ile görüşme yaparak yarın aileleri ziyarete geleceği sözü verdi ardından da aracına binip gitti. Yaklaşık 1 saat devam eden bu gerginlikte çocukları kaçırılan mağdur aileler sinir krizi geçirdi.

Oturdukları sırada HDP Milletvekili Saliha Aydeniz’in “Senin oğlun hastadır getireceğim” konuşmasını söylediği sırada Hakverdi, Saliha Aydeniz’i tanımadığını ifade etti.

"BU BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAĞIM"

Aileler genel başkanının neden kaçmaya çalıştığını ve bir gün bile yanlarına gelmediğini belirtince Hakverdi, “Ben bu birlikteliği sağlayacağım, açık yüreklilikle konuşacaksınız, eleştirin derdinize ortak olmazsa ben istifa ederim” demesi üzerine ailelerde 668 gündür neden istifa etmediği sorusunu sordu.

Ailelerden Süleyman Aydın, “Siz HDP’ye destek veriyorsunuz, destek vermemiş olsaydınız çocuklarımız gelecekti. Genel Başkanınız ‘dostlarımızla iktidar olacağız’ demiyor muydu 'Dostlarınız kimdir, HDP’dir, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün partisi ne işi ver terör örgütüyle" diye konuştu.

"4 AĞAÇ İÇİN DÜNYAYI YIKTINIZ BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?''

Ailelerden Celil Begdaş ise gezi olayları hakkında konuşarak “4 tane ağaç için dünyayı yıktınız, adalet yürüyüşü yaptınız, biz insan değil miyiz, gelin bizim içinde bir yürüyüş yapalım Ankara’ya kadar önden yürü yürüyeceğim” ifadelerine yer verdi.

Hakverdi, “Bu iş kimin sorunu kim çözecek” diye ailelere sorunca aileler ise “siz çözeceksiniz” deyince Hakverdi, “Ben bakan olsam bugün çözerim” dedi.

Ailelerden Abdullah Demir ise, “Seni kim Meclise gönderdi millet gönderdi, biz 2 yıldır bu kapıda hastalık kış demeden neden bizi görmemezlikten geliyorsun, sen benim yerimde olsan çocuğunu Amerikan’ın eline verseler kardeş kardeşe vursa sen nasıl milletvekilisin Mecliste duruyorsun da benimle beraber mücadele etmiyorsunuz nasıl milletvekili olabilirsiniz” şeklinde konuştu

CHP'Lİ VEKİLİN SÖZÜNE BABA AYDIN'DAN YANIT GECİKMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Bu mücadeleyi nasıl yapalım mesela kimden isteyelim bunu devletten isteyelim” açıklamasında bulununca ailelerden Hakverdi’ye cevap evladı için nöbet tutan baba Süleyman Aydın’dan yanıt gecikmedi.

Aydın, “Yok devletten değil siz devleti hep kışkırtıyorsunuz, devlet benim çocuğumu dağa göndermemiş, benim çocuğumu HDP, PKK’ya sattı, biz senden rica ediyoruz sen bize çocuklarımızı devletten isteyelim diyorsun, benim çocuğumu devlet götürmemiş HDP götürmüş, devletten olmasa çoktan bize katliam yapmışlardı” dedi.

AİLELER ÇADIRA DAVET ETTİ

Hakverdi, “Biz buraya 18 vekil geldik, temsiliyet olarak bir görüşme yapalım, ben bu işte yetkili değilim genel başkan yardımcımız var onunla konuşalım ben çok istiyorum konuşalım” ifadelerine yer verince aileler çadıra davet etti.

Hakverdi, ailelerden birinin cep telefonu numarasını alarak, “Yarın uygun saate size gelelim, bir söz anlaşması yapalım, biz bize gerçekten konuşalım, çıkalım beraber açıklama yapalım söz mü, bunu nasıl yapacağız genel başkan yardımcımızla konuşacağım bir araya geleceğiz söz” diyerek yarın görüşeceğini söyleyerek ailelerin yanından ayırıldı.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Bayram namazında Fatih Camii'ne akın ede...

Samsun'da yaklaşık 90 yabancı uyruklu öğ...

İstanbul Avcılar'da akılalmaz olay! Müşt...

Hırsız pes dedirtti! Beğenmediği ayakkab...

Bursa'da korkutan yangın: Geri dönüşüm t...

Şanlıurfa'da tırdan yol kenarına bayram...

Lazer dedi suikast silahı çıktı! Görevl...

Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristler m...

İBB’den 23 Nisan'da İstanbul metrosunda...

Başıboş köpek çocuğa saldırdı! Kaçan çoc...

Ukrayna'da havaya uçurulmuş olan köprüle...

Rusya'da korkunç olay! Ayağı metroya sık...

Metro istasyonunda akıllara durgunluk ve...

Başkan Erdoğan grup toplantısı sonrasınd...

Joe Biden, Paskalya Bayramı'ndaki tavşan...

Kızıldeniz'de yakalanan bir balığın için...

İstanbul'da polis otosuna bindirilen şah...

Afyonkarahisar'da ilginç olay! Tavukları...

3 saniyelik drift kaldırımda son buldu!...

Trabzon'da korkutan heyelan olayı: Evler...

Türkiye'de yalnızca 3 tane var! Denizli...

Nisan ayında Tekirdağ'ın yüksek kesimler...

Bursa'da ilginç görüntüler: Motosikletle...

Otomobilin el frenini çekmeyi unutunca,...

Yalova'da Skandal Olay! Utanmadan pişkin...

178 kilo olan abisini 83 kilo zayıflatan...

Tekirdağ'da korkunç olay! Başıboş köpekl...

İlginç denemenin sonucu şoke etti: Londr...

Eyüpsultan sahilinde akılalmaz görüntü:...

Eskişehir'de tebessüm ettiren tesadüf: Y...