02.07.2020-11:16 (Son Güncelleme:30.04.2024-15:15)

Günümüzün çoğunu evde ekran başında geçirdiğimiz bu günlerde göz çevremize ekstra ilgi göstermemiz gerekiyor.

1


Günümüzün çoğunu evde ekran başında geçirdiğimiz bu günlerde göz çevremize ekstra ilgi göstermemiz gerekiyor. Göz bölgesi ince deriye sahip olduğu için kırışıklıkları çabuk belli edecektir. Bunun için evdeki malzemelerinizle basit fakat etkili göz maskeleri yapabilirsiniz. İşte evinizde yapabileceğiniz besleyici göz maskeleri…

2

AVOKADOLU NEMLENDİRİCİ MASKE


Avokado içeriğinde oldukça faydalı yağlar barındırır. Bu yağlar göz bakımı için oldukça faydalıdır. Bu yüzden avokadoyu ezerek göz altlarınıza koyabilirsiniz. Göz altlarınıza uyguladıktan sonra 10 dakika bekleyerek ılık su ile durulayın. Göz altlarınızın daha nemlenmiş olduğunu göreceksiniz.

3

PATATESLİ AYDINLATICI MASKE


Patatesi sadece yiyerek değil aynı zamanda cilt ve göz sağlığımız için de kullanabiliriz. Tek ihtiyacınız olan şey iki dilim patates. Patatesleri gözlerinizin üzerinde 20 dakika kadar beklettikten sonra içindeki C Vitamini sayesinde göz çevrenizin oldukça aydınlık olacağını göreceksiniz.

4

KAHVELİ NEMLENDİRİCİ MASKE


Kahvenin cilt için ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliriz. 1 çay kaşığı ince çekilmiş kahve ile 1 çay kaşığı balı macun kıvamına getirerek göz çevrenize uygulayabilirsiniz. 20 dakika bekledikten sonra pamuk ve ılık suyla temizlemeniz yeterli olacaktır. Bu göz çevrenizi oldukça nemlendirecektir.

5

SALATALIKLI YATIŞTIRICI MASKE


Salatalık gözlerdeki şişkinlik ve kızarıklığı alarak cildi nemlendirir. Bu maske için iki dilim salatalığı gül suyuna batırın ve 10 dakika gözlerinizin üzerinde bekletin. Yatıştırıcı etkisi olan gül suyu, cildinizi nemlendirirken yumuşamasını sağlayacaktır.

Evde Yapabileceğiniz Doğal Göz Maskesi
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalamas...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...