13.06.2020-15:49 (Son Güncelleme:13.06.2020-15:47)

Evde Saç Bakımı İçin Öneriler

Evde saç bakımı için öneriler nelerdir? Hangi saça hangi bakım yapılmalıdır? Saç bakımında hangi doğal malzemeler kullanılabilir? Detaylar haberimizde…

Saç bakım aşamasında dikkat etmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdikSaç Türünüzü Bilmelisiniz!

Evde saç bakımı için öneriler kapsamında öncelikli olarak saç türünüzü bilmeniz gerekir. Saç türü hakkında bilgi sahibi olmadan direkt olarak bakım kürü uygulamak doğru olmayacaktır. Kuru, normal ya da yağlı saçlara özel olarak hazırlanmış olan bakım kürleri bulunuyor. Bu alanda daha profesyonel bir biçimde yardım almak için anında güzellik merkezlerine gidebilirsiniz. Yapılan ufak bir saç analizi ile beraber daha net şekilde saçınız ile alakalı gerekli olan tüm verileri elde edebilirsiniz.

Kuru Saçlara Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Evde saç bakımı için öneriler kuru saçlar için şu biçimde sıralanıyor;

• Kuru saçlara bakım yapma adımını tamamlarken yağlardan yardım alabilirsiniz.

• Badem yağı, argan yağı ve zeytinyağı en sık kullanılan seçenekler arasındadır.

• Kullandığınız yağın soğuk sıkım olmasına da ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor.

• Yağı saçınızın ihtiyacına göre dilerseniz saç diplerinize dilerseniz de saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Her iki şekilde de harika sonuç elde edeceğinizden emin olabilirisiniz.

Kuru saçları bu önlemler ile kısa sürede kendine getirebilirsiniz. Hızlı bir şekilde saçlarınızın iyileşmesini ve çok daha gür ve canlı bir hal almasını mümkün kılın!

Saç Bakımında Terebentin Kullanımı

Çam terebentin saç bakım aşamasında en sık kullanılan unsurlardandır. Bu ürünleri nereden temin ettiğiniz ve temin ettiğiniz yerin ne derece güvenilir olduğu büyük önem arz ediyor. Siz de saçlarınızın daha hızlı uzamasını isterseniz kesinlikle çam terebentine bir şans vermelisiniz. Bu şekilde köklerde meydana gelen sorunların minimum seviyeye inmesini sağlayabilirsiniz. Çam terebentini direkt olarak kullanmak size zahmetli geliyorsa dilerseniz şampuanınızın içine de damlatabilirsiniz. Bu şampuanın ideal olarak 1 ay içerisinde bitirilmesi gerekir. Çam terebentini ekledikten sonra aylarca beklenmesi söz konusu değildir.

Saç Bakımında Suyun Önemi

Saç bakım aşamasında duş alırken kullandığınız suyun sıcak olmaması gerekiyor. Çok sıcak suların kullanılması durumunda saç derisinde tahriş meydana gelebilmektedir. Saç bakımında suyun hafif ılık olması ve ph dengesinin de saç yapısı ile uygun olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde saçlarınızın yeniden gür bir hale gelmesini ve saç diplerinin arınmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak su kullanıldığı zaman saç diplerinde oluşan egzamanın çok daha yoğun bir hale geldiği de eklenmesi gereken hususlardandır. Sadece banyo suyunun değil aynı zamanda su tüketiminiz de önem arz ediyor. Tükettiğiniz suyun miktarı vücut ihtiyacınızı karşılar nitelikte olması gerekir. Susuzluk kendini ilk olarak saçlarda ve ciltte gösterir. Mat ve cansız saçların sorumluluğu büyük oranda susuzluktur.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr