09.05.2019-14:28 (Son Güncelleme:27.04.2021-16:43)

Evde Ombre Nasıl Yapılır, Ombre Üstüne Ombre Yapılır mı?

Ombre son dönemlerde en sık duyduğumuz kelimelerden biri. Peki evde ombre nasıl yapılır? Ombre üstüne ombre yapılır mı? İşte merak ettikleriniz.

Fransızca’da kökenli olan Ombre, kelime anlamı olarak gölge demektir. Kadınlar arasında en gözde saç uygulaması arasında olan Ombre hakkında en çok merak edilen sorulardan, evde ombre nasıl yapılır?, Ombre üstüne omre yapılır mı? Sizler için araştırdık. İşte merak edilen soruların cevapları.

EVDE OMBRE NASIL YAPILIR?

En çok tercih edilen saç uygulamalarından biride ombre. Ancak pandemi dönemiyle beraber kalabalık yerlerden uzak durulması, kuaföre gitme konusunda da birçok kadını tedirgin ediyor. Bizde kuaföre bu dönemde kuaföre gitmek istemeyen kadınlar için evde ombre nasıl yapılır? sorusunun tüyolarını paylaştık.

Ombre İçin Gerekli Malzemeler

-Saçın renginden 2-3 ton açık saç boyası

-Folyo

-Boya fırçası

-Boya kabı

-Eldiven

Evde Ombre Yapımı

Öncelikle saçta boyamak istenen kısma tarak ile krepe atılır. Krepe ile kabartılan saçlar biraz yukarı çekilir. Aşağıda kalan boyanacak saçlar bir toka ile yukarda toplanır. Toplanan kısımlar eşit şekilde boyanır. Sonrasında folyo ile kapatılan saça bir süre kurutma makinesi ile sıcak hava tutulur. 30-40 dakika beklenen saç yıkanır. Saçlar bu tür boyama işlemlerinin ardından kaliteli bir saç kremi sürülmelidir. Boyama işleminden güç geçtikçe saçların tonu da açılacaktır. Bu yüzden ilk boyanan renk normalde istenen tonun çok az koyusu olmalıdır.

Not: Saçları siyah ve koyu kahve olanlar saçlarını açmak için mutlaka kaliteli açıcılar kullanmaldır.


PEKİ OMBRE ÜZERİNE OMBRE YAPILIR MI?

Daha önce ombre yapılmış saç üzerine tekrar ombre işlemi yapılıp yapılamayacağı kadınlar arasında en çok merak edilen diğer sorulardan biri. Ombreli saç üzerine tekrardan Ombre yapmak mümkün. Fakat ilk işlemde saç yorulacağı için üst üste ombre yapılması pek önerilen bir durum değildir. Eğer böyle bir işlem yaptırmak istiyorsanız bir uzmandan yardım almalısınız. Bu arada saçlarınıza yapılan işlem sonrası, düzenli olarak saç bakımı uygulamayı ihmal etmeyin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr