25.11.2019-17:36 (Son Güncelleme:19.02.2022-17:46)
>

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bakılması yasaklanan köpek ırklarını yayınladı. Bu köpekleri evde beslemek yasak hale gelmiş durumda. Peki, yasaklanan köpek türleri hangileridir?

1

AMERICAN BULLY


Bugün yasaklanan köpeklerden biridir. 2004 yılında tanınmıştır ve yeni bir köpek türüdür. 1980lerde üretilmeye başlandı. En az 5 tür American Bully'i yaratmak için kullanıldı. 4 tane boyutu bulunmaktadır. İyi eğitilebilen türler arasındadır.

2

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER


Bulldog ve Terrier cinslerinden türetilmiştir. Kulakları genellikle diktir. 1850li yıllarda üretilmiştir. 1934 yılında tanınmıştır. Akıllı, özgüvenli, iyi huylu köpek olarak tanımlanır. ABD'de üretilip satılması sınırlanmıştır.

3

BREZİLYA MASFİTİ


Sadık ve yetenekli olarak tanımlanırlar. 11 yıla kadar yaşarlar ve büyük köpek türü olarak sayılırlar. 15. yüzyılda yaratılmışlardır. 3 türden türetildiği tahmin edilmektedir. Bu köpek türü genelde saldırgan olarak tanımlanmaktadır.

4

PITBULL


Terrier ve bulldog köpeklerinin kırmasıyla yaratılmıştır. Kaslı bir yapısı vardır. En bilinen köpeklerden biridir. Toplum arasında Pitbull karşıtlığı yaygındır. Güçlü çeneleriyle bilinir. 19. yüzyılın sonlarında üretilmiştir.

5

TOSA


Japonya'ya özel bir ırktır. Bugünkü genelgeyle birlikte yasaklanmıştır. Türkiye'de üretmek ve satmak yasaktır.

6

DOGO ARGENTINO


Pitbull ile birlikte namı en çok bilinen köpektir. Kaslı ve atletik bir yapıya sahiptir. 1928 yılında birçok köpek türünden melezlenmiştir. Köpek dövüşlerinde sürekli kullanılır. Avcı köpeği olarak tanımlanır.

7

8

9

Evde Bakılması Yasak Olan Köpek Türleri Nelerdir?
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...