29.11.2021-17:42 (Son Güncelleme:29.11.2021-17:42)

Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! Konut Fiyatlarında Yüzde 45 Artış Bekleniyor

Gayrimenkul şirket CEO’su Tolga İdikat, ev fiyatlarının kasım ayında yüzde 10 oranında hızlı bir artış gösterdiğini belirtti. Konut fiyatlarının gelecek dönem yüzde 45 oranında artacağını söyleyen İdikat, gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.

EN YÜKSEK FİYAT ARTIŞI KÜÇÜKÇEKMECE’DE

Emlak Uzmanı Tolga İdikat, döviz kurlarından yaşanan artışla birlikte piyasalardaki dengeleri değiştirdiğini açıkladı. İdikat, depreme dayanıklı olan yeni konutların bulunduğu Küçükçekmece’de en yüksek fiyat artışının yaşandığı bölge olduğunu dile getirdi.

Döviz kurlarında yaşanan artışın piyasalardaki dengeleri de değiştirdiği ifade edildi. Bu durumla birlikte evini satılığa çıkarmak isteyenler, verdikleri ilanlarını geri çekti. Emlak Uzmanı Tolga İdikat, gayrimenkul piyasası ile ilgili olarak son 5 yılın en yüksek artış rakamının kasım ayında yüzde 10 olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

DÖVİZ ARTIŞI GAYRİMENKUL FİYATLARINI ETKİLİYOR

Kurdaki artışın gayrimenkul fiyatlarına etkisinin hemen karşılık bulduğuna vurgu yapan İdikat, ‘Normalde gayrimenkulde kasım ve aralık ayları biraz daha düşük sezondur ve ocak ayından itibaren talep artar. Biz şu anda konut aramalarında da yüzde 10’a varan bir artış görüyoruz. Fiyatlar artıyor ve artacağıyla ilgili de piyasada ciddi bir beklenti var. Dolayısıyla alıcıda da ‘bu evi aldım aldım, alamayacağım fiyatlar artacak’ gibi bir düşünce söz konusu. Fiyat artışı olmasına rağmen talep artmaya devam ediyor’ şeklinde konuştu.

İSTANBUL’DA YÜZDE 12’LİK ARTIŞ YAŞANDI

Gayrimenkul şirket CEO’su Tolga İdikat, paylaştığı şirket verileri içerisinde, en çok fiyat artışının gözlemlendiği ilin İstanbul olduğunu belirtti. İdikat, şu şekilde konuştu; ‘Tüm Türkiye’de gördüğümüz yüzde 10’luk artışa karşılık İstanbul’daki bu fiyat artışı yüzde 12 oranında. Hemen arkasından İzmir geliyor. İzmir’de 1 ayda yüzde 11’lik bir artış görüyoruz. Ankara ve Antalya ise yüzde 7 artışlarla İstanbul ve İzmir’i takip ediyor’

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr