06.03.2020-15:08 (Son Güncelleme:06.03.2020-15:04)

Esed Rejimine Bağlı Paralı Askerler, Hafter Safında Savaşmak için Libya'ya Geldi

Esed rejimine bağlı paralı askerler, Libya'nın doğusunda yer alan gayrimeşru silahlı kuvvetlerin yöneticisi Halife Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya gitti.

Esed rejimine bağlı paralı askerler, Libya'nın doğusunda yer alan gayrimeşru silahlı kuvvetlerin yöneticisi Halife Hafter tarafında savaşmak için Libya'ya gitti.

Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, Libya'da Esed rejimi ile Hafter'in ittifak oluşturduğu aktarıldı.

Esed rejiminin, Libya'nın Şam Büyükelçiliğini Hafter yanlısı lafta devlete verdiği ifade edilen haberde, Esed rejimi ve Hafter'in, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) kanaatinde tanınırlığı olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) karşı birleştiği aktarıldı.

Haberde, Hafter'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Rusya aracılığıyla da desteklendiğinin altı çizildi.

Esed rejimi ile Hafter arasında 2018 yılında bu güne yakın münasebetlerin olduğuna işaret edilen haberde, Esed rejimine bağlı paralı askerlerin Hafter tarafında savaşmak için Libya'ya gittiği aktarıldı.

Üç gün önce Libya'nın Şam Büyükelçiliğini, Hafter yanlısı lafta devlete teslim eden Esed rejimi, "Hafter'i resmi olarak tanıyan ilk yönetim" oldu.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr