08.06.2021-11:58 (Son Güncelleme:24.04.2024-02:50)

Erken Seçim İsteyen Muhalefet Blokunda Yer Alan Davutoğlu Çakıldı

Afyonkarahisar'ın belediye seçimini net olmayan sonuçlarına göre AK Parti adayı kazandı. ''Bir selamla Anadolu'yu ayağa kaldırırım'' diyen Davutoğlu'nun partisi 17 oy aldı.

Ülke genelinde bir beldede belediye başkanlığı seçimi, 753 köy ile mahallede de muhtarlık ile ihtiyar heyetleri seçimi gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Sinanpaşa'ya bağlı Güney beldesinde gerçekleştirilen belediye başkanlığını AK Parti’nin adayı Erol Karabacak % 63.4 oy elde ederek kazandı. BBP’nin adayının % 31.4 oy aldığı ortaya çıktı.

Afyonkarahisar Sinanpaşa'ya bağlı Güney beldesinde yapılan belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimleri için oy kullanımı saat 17.00 itibariyle sona erdi. Danıştay kararıyla yedi sene sonra köy statüsünden yeniden belde statüsü verilen Güney beldesinde 1830 vatandaşın oy kullanma işlemi bitti. Yeniden belde statüsü verilen beldede gerçekleştirilen ilk seçimde sekiz sandık kuruldu.

''AFYONKARAHİSAR, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA KARAHİSAR KALESİ GİBİ İLK GÜNKÜ AŞKLA SAPASAĞLAM DURMAKTADIR''

Açıklamalarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, "Afyonkarahisar, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında Karahisar Kalesi gibi ilk günkü aşkla sapasağlam durmaktadır. Seçim sonuçlarını bunu teyit etmektedir" diye konuştu.


''KAZANAN TÜRKİYE'DİR''

Milletvekili Avukat Ali Özkaya; seçim sonuç verilerinin Cumhur İttifakı bakımından oldukça başarılı bir sonuç olduğunu ifade ederek, "BBP'den aday olan arkadaşımız da AK Parti'den aday olmak istemişti. Ancak bizim tercihimiz Erol Karabacak'tan yana oldu. Yüzde 90'la kazanacağımız seçimi yüzde 64 ile kazandık. Kazanan Türkiye'dir. Kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kazanan Cumhur ittifakıdır. Kazanan Afyonkarahisar ve Güney kasabasıdır. Afyonkarahisar, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında Karahisar Kalesi gibi ilk günkü aşkla sapasağlam durmaktadır. Seçim sonuçlarını bunu teyit etmektedir" dedi.

''DAVUTOĞLU'NA KAPAK OLMUŞ''

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da; "Afyonkarahisar Güney Belediye Başkanlığı seçimleri Ahmet Davutoğlu'na, Kapak olmuş. AK Parti 1024, Gelecek Partisi, 15 oy aldı. 1 Kasım'da, yüzde 49 oyu kim almış acaba? Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Reis'in gölgesinde kendini nimet sayanlara Afyonkarahisarlı kardeşlerim dersini vermiş." şeklinde konuştu.

Ramazan Can; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'i seçim neticeleri sebebiyle tebrik etti.

Afyonkarahisar Sinanpaşa'ya bağlı Güney beldesinde resmi olmayan net sonuç verilerine göre partilerin elde ettiği oy oranları ortaya çıktı. Bu verilere göre seçimde AK Parti bin 21 oy ile belediye başkanlığını kazandı.

''Bir selamla Anadolu'yu ayağa kaldırırım'' diyen Ahmet Davutoğlu ilk seçim sandığında son sıralarda yer alması ve partisinin sadece 17 oy alması dikkat çekti.

Gerçekleştirilen oylama sonuç verilerine göre AK Parti 1021, Büyük Birlik Partisi (BBP) 504, İYİ Parti 23, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29, Gelecek Partisi 17, Yeniden Refah Partisi 7, Saadet Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) adayı bir oy alırken, geçersiz oy sayısı da 103 oldu.

Afyonkarahisar'ın Güney beldesinde gerçekleştirilen seçim için oldukça iddialı ifadeler kullanan Ahmet Davutoğlu'nun adayı, sadece 17 oy alabildi.


DAVUTOĞLU HÜSRANA UĞRADI

Ahmet Davutoğlu, "İnşallah hafta sonu da Gelecek Partisi olarak Türkiye'deki ilk seçimimize Güney beldesinde giriyoruz Osman Bey adayımızla birlikte. Bu bizim ilk seçimimiz, ilk zaferimiz olacak inşallah. Ama nihayette zaferin adı Ankara'da olacak Ankara'da" ifadelerini kullanmıştı.

Sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda sık sık erken seçim isteğiyle gündemi değiştirmek isteyen muhalefet bloğu da sandıktan çıkan Ak Parti ve Cumhur İttifakı zaferinden ders almalı şeklinde yorumlandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

İstanbul'un Göbeğinde 1 Buçuk Ton Fındık...

Aydın’da Fırtına Minareyi Yıktı Geçti! V...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da Toplu Aç...

Öz Sağlık-İş Sendikası Toplantısına Katı...

Isparta’da Dehşet Dolu Anlar: Otomobil O...

Muğla'da Orman Yangınları Bitmiyor!

THY'nin Şikago’ya Giden Uçağında Doğum!

Meksika'da Seri Katilin İtirafları Ülkey...

Kırıkkale'de Karantina'dan Kaçan Adamın...

Erzurum'da Minibüsün Çarptığı Eşinin Eli...

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Başakşehir'de Sevgilisine Sinirlenen Kad...

Sultangazi'de 18 Yaşındaki Eski Sevgilis...

İstanbul’da Camda Asılı Kalan Hırsız Dak...

İstanbul'da Yasak Aşk Yaşayan Karısını Ö...

Gardıroba Sakladığı Eniştesiyle Basılan...

CHP Tehdit Etmeye Devam Ediyor!

Beyoğlu'nda Uyuşturucu Almak İçin Sıraya...

İstanbul 27 Eylül Pazartesi Gününe Yoğun...

Kocaeli'de Yavru Kediyi Kalp Masajıyla H...

Japonları Şaşkına Çevirdi! Türkler Geliş...

Niğde’de Kayalıklar Arasında Kalan Oğlağ...

Kanarya Adaları’ndaki Yanar Dağ Felaketi...

İstanbul'da Bugün Trafik Yoğunluğu Erken...

Gençlik ve Spor Bakanı: Gençlerimiz Hükü...

Baş Boyun Kanserinde Erken Teşhisin Önem...

Beyoğlu’nda Hamile Eşini Öldüren Adam İn...

İstanbul'un Fatih İlçesinde 73 Kripto Pa...

Otomobil Fiyatları Neden Yüksek Sorusunu...

İstanbul Bayrampaşa'da Bir İş Yerin Klim...