17.04.2020-17:42 (Son Güncelleme:17.04.2020-17:32)

Ercüment Ovalı'dan Yeni Açıklama: İlacı Biz Bulmadık

Geçtiğimiz akşam coronavirüs ilacıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni bir açıklama geldi. Ovalı yaptığı açıklamada, "Kullandığım ifadeden bir ilaç molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir. Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık" dedi

Coronavirüs ilacı üzerine çalışan ve ekibiyle birlikte laboratuvara kapanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dün bir açıklama yaptı ve Dornaz Alfa ilacının coronavirüste etkili olduğunu belirtti. Açıklamasından sonra ilacı buldular gibi algı oluşurken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, ilacın zaten denendiğini belirtti.

Konu buraya gelince yeni bir açıklama yapma gereği duyan Ovalı, "iz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir. Bu ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB'e iletilmiştir." dedi.

Attığı mesajın yanlış anlaşılması üzerine üzüldüğünü belirten Ovalı, "Kullandığım ifadeden bir ilaç-molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir. Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Kovid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi. Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir. Bu ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB' e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr