Hem sağlıklı hem de hafif bir şeyler yemek isteyenler için muhteşem alternatif olan enginarı sizin için araştırdık. Enginar yemeği tarifi, nasıl yapılır? Enginarın faydaları nelerdir? gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını sizler için haberimizde bir araya getirdik…
Enginar, antioksidan etkisiyle diyet yapanların listesinde yer alan, düşük kalorili ve oldukça lezzetli bir sebze. Bir öğünde yiyeceğiniz enginarda, vücudunuzun C vitaminin yüzde 20’sini karşılar ve sindirim sistemini destekler.
ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ
Gerekli olan malzemeler:
- 6 adet enginar
- Garnitür
- 2 adet portakalın suyu
- 1 adet limon suyu (yarısı enginarlar haşlanırken)
- 2 tane kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
>Yapılışı:
6 adet soyulmuş enginar üzeri hafif geçecek kadar su konup üzerine yarım limonun suyu da eklenerek haşlanır. Garnitür bir tavada çok az zeytinyağında hafifçe kavrulur. Haşlanıp suyu süzülen enginarlar tencereye konarak üzerine kaşık yardımıyla garnitürler ilave edilir. Sıkmış olduğunuz portakal ve yarım limonun suyu tencereye ilave edilir. Son olarak zeytinyağı, şeker, tuz ve su ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra eklenir. Kapağı kapatılarak kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.