25.05.2021-15:44 (Son Güncelleme:29.09.2021-15:18)

Son yılarda hem yurtiçi hem de yurtdışında sinema dünyasında en çok ödül alan Nuri Bilge Ceylan’ın en çok beğenilen 10 filmi!

1

Ahlat Ağacı


Edebiyata olan merakından dolayı yazar olmak isteyen Sinan Anadolu’da doğduğu köye döner ve kitabını bastıracak parayı bulmak için maddi destek aramaya başlar ancak kimse parayı vermeye yanaşmaz. Bulunduğu çevreye karşı kendisini yalnız ve yabancılaşmış hisseder.. En iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi film dalında Siyad ödülü kazanmasının yanı sıra 71. Cannes Film Festivali’nde de ilk gösterimi gerçekleşmiştir.

2

Kış Uykusu


Emekli bir oyuncu olan Aydın’ın çevresiyle yaşadığı iletişim sorununu anlatan Kış Uykusu’nda aydın halk çatışması 3 kişi üzerinden anlatılmaktadır. IMDb TA Top 250 listesinde 243. Sırada yer almıyor.

3

Bir Zamanlar Anadolu’da


Bir cinayet soruşturmasını konu alan film Türkiye – Bosna Hersek ortak yapımı olan Bir Zamanlar Anadolu’da filmi, şiirsel bir dille Anadolu insanın yalnızlığını sinemaya aktarmıştır. Cannes Film Festivalinde Jüri Büyük Ödülüne layık görülen film 1. YEFA Ödülleri, 6. Asya Pasifik Film Ödülleri, Uluslararası Dublin Film Festivali ve Siyad Türk Sineması Ödüllerini almıştır.

4

Uzak


İdeallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamın anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşünen bir adamla hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a gelen bir gencin hikayesini anlatılıyor. İnsanlar arasındaki iletişim sorunlarını ve kuşak çatışmasını anlatan film 2003 yılında Türkiye’nin Oscar aday adayı oldu. Cannes Film Festivali ve Altın Portakal’dan ödül almıştır.

5

Mayıs Sıkıntısı


Nuri Bilge Ceylan’ın ikinci filmi olan Mayıs Sıkıntısı 1999’da gösterime girmiştir. Film sevgi, arkadaşlık ve aile kavramlarını sorguluyor. Ayrıca film yurt içi ve yurtdışında birçok ödül almıştır.

6

Üç Maymun


Suç, ihanet ve pişmanlık gibi evrensel konular etrafında konumlandırılan film; gerçeği bilmek, görmek istememek ve duymamak yani üç maymunu oynamak onun var olduğu gerçeğini değiştirmez. Cannes Film Festivalinin yarışma bölümünde gösterilen film Asia Pasific Screen Awards, 41. Siyad Ödülleri, 2. Yeşilçam Ödülleri ve Osian’s Cinefan’dan ödül almıştır.

7

İklimler


Katıldığı festivallerden toplamda 10 ödül kazanan film, Türkiye – Fransa ortak yapımı bir filmdir.

8

Kasaba


Nuri Bilge Ceylan’ın taşra üçlemesinin ilk filmi olan Kasaba, Köln Film Festivalinde en iyi film ve en iyi görüntü yönetmeni ödüllerini almıştır.

9

Koza


Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğrafçılıktan sinemaya adım attığı ilk işidir ve kısa metrajlı filmin süresi 20 dakikadır.

En İyi 10 Nuri Bilge Ceylan Filmi (IMDB Sırasına Göre)
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR