23.06.2021-15:40 (Son Güncelleme:05.04.2024-18:20)

Emeklilerin Dört Gözle Beklediği Müjde Geldi! Zam, Erken Ödeme ve İkramiye Geliyor

Emeklilerin dört gözle beklediği Temmuz ayı yaklaşırken zam oranları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber 13.5 milyon emeklinin de alacağı zamlar belli oldu.

Temmuz ayı 13.5 milyon emekli için pek çok gelişmeyi de barındırıyor. 5 Temmuz tarihinden itibaren maaş zammı kesinleşecek ve maaşlarının da erken yatma ihtimali de yüksek. Kurban Bayramı öncesi zamlı ikramiyelerin de ödenmesi planlanıyor.

Emekliyi rahatlatacak 3 önemli gelişme şu şekilde:

1-6 AYLIK RAKAM BELİRLİYOR

Temmuz ayı emeklilerin ayı olacak gibi gözüküyor. 13.5 milyon emeklinin yüzünü güldürecek üç gelişmeyi de beraberinde getirecek olan gelişmeler ise şu şekilde sıralandı. Bunlardan ilki maaş zammı. Milyonlarca emeklinin maaşına ocak ve temmuz olmak üzere sene de iki kez zam yapılmaktadır. Yasaya göre; memur emeklisinin zammı toplu sözleşme ile 2 sene de bir belirlenirken, son 6 aylık enflasyon tespit edilen rakamları aşarsa, bu fark da maaşlara yansıtılmaktadır.

ENFLASYON MAYISTA HIZ KESTİ

SSK ve Bağkur emeklisine yapılacak olan zam ise direkt enflasyona endeksli. Bir nevi bu durum ocak ve temmuz dönemlerinden geriye dönük 6 ayda oluşan enflasyon rakamı ne ise o oranda zam yapılmaktadır. Toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için uygulanmamaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı verilerine göre; enflasyon ocakta %1.68, şubatta %0.91, martta %1.08, nisan ayında %1.68 artan enflasyon mayısta ise 0.89 yükseldi.

%7 ÜZERİ YÜKSEK OLASILIK

İlk 5 ayda ortaya çıkmış olan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için %6.39’luk zammın oluştuğunu gösteriyor. Bu seviye, memur emeklisinin %3’lük yılbaşı zammını aştığından %3.39 fark oluştuğu görülmektedir. Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre ise haziran enflasyonunun (5 Temmuz’da açıklanacak) %1.21 olması öngörülüyor. Bu beklenti gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon %7.68 olacak. Bu bağlamda ise tüm emeklilere bu oranda zam yansıtılacak. Bu durumda memur emekli maaşlarında en az 232 TL artış olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları ise ortalama 150-250 TL'ye yükselecektir.

2-ÖDEME ERKENE ALINABİLİR

Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz’da. Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda emeklilere maaşlar erken yatırılacağı tahminler arasında. Temmuzda da bu uygulamanın olacağı yönünde beklenti de oldukça hakim durumda...Çünkü bazı emeklilerin maaş ödemesi bayrama denk gelmektedir. SSK ve Bağkur emeklileri maaşlarını her ayın 17’sinden itibaren emeklilik kartındaki tahsis numarasının son rakamına göre çekiyor. Ödemeler ayın 28’ine kadar devam ediyor. Bu bağlamda ödemesi bu tarihlere denk gelen emeklilere maaşları erken yatırılabileceği belirtildi.

3-1100 LİRA DA İKRAMİYE VAR

Emeklilerin yüzünü güldürecek olan Kurban Bayramı 20 Temmuz’da başladığı için bayram ikramiyesinin de bu tarihten önce yatırılması beklentiler arasında yerini almaktadır. Bu döneme dair ise ikramiyelerin de 12-20 Temmuz arasında ödenebileceği belirtiliyor. Emeklilerin yüzünü güldürecek olan ödemeler yine 1.100 TL olacağı belirtildi. Anımsatılacağı üzere de Ramazan Bayramı’nda 1.000 TL ikramiye 1.100 TL'ye çıkarılmıştı. Böylece SSK ve Bağkur emeklileri de 17 Temmuz itibari ile hem zamlı maaşlarını hem de zamlı ikramiyelerini almış olacak. Memur emeklisi maaşını 1-5 Temmuz tarihi çektiği için zam farkının ay içinde ödenmesi beklenilmektedir. Fakat bayram dolayısı ile bu farkın da öne çekilme ihtimali de yüksek...

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Boşandığı Eşine Dehşeti Yaşattı! O Anlar...

Kırklareli'de Eski Koca Dehşeti

Avcılar'da Bina Balkonu Çöktü!

Kahramanmaraş'ta İstinat Duvarı İşte Böy...

Kendisini Tehdit Eden Sürücüye Polis Mem...

Pakistan'da Kanlı Patlama!

Avustralya'da Sahiller Beyaza Büründü!

ABD'de Kuyruğu Üzerinde Duran Kanguru Gö...

Polis Uyarınca Önce Kaçtı, Sonra Çığlık...

Cardi B'nin Erotik Videosu Sosyal Medyay...

Japonya'da Kadınları Öldüren Twitter Kat...

Kaz Dağları'ndaki Çam Fıstıklarıyla Geçi...

Tuzla'da Koca Dehşeti!

Barajın Doluluk Oranı Korkuttu

Korkusuz Gençlerin Tehlikeli Yolculuğu

Azerbaycan Ordusu'ndan Ermeni Çetelere O...

İstanbul'da Adnan Oktar Suç Örgütüne Ope...

Nevşehir Belediyesini Koyunlar Bastı!

İstanbul'da Sağanak Trafiği Durma Noktas...

Zararın Boyutu Ortaya Çıktı

Hayvanlara İşkencelerin Sonu Gelmiyor!

Nefesini Yetiştiremeyen Horoz Bayıldı!

Boğulma Tehlikesi Geçiren Balıkçının Kur...

Minibüs Çarptı! 50 Metre Savruldu

Çanakkale Boğazı'nda Yoğunluk