09.04.2022-12:39 (Son Güncelleme:09.04.2022-12:39)

Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi mi? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Ramazan Bayramına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin aklında emekli bayram ikramiyelerine zam geldi mi sorusu yer alıyor. Ayrıca, bayram öncesinde hesaplara yatması beklenilen ikramiye tutarlarının hangi gün yatacağı da merak konusu oldu.

Hükümetin dini bayramlar öncesinde emeklilere verdiği bayram ikramiyesi milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. 2022 Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam sonrası emekliler bayram ikramiyelerinde bir artış yapılmasını beklerken, ikramiye tutarlarının ne kadar olduğunu da aynı zamanda araştırıyor.

Ramazan bayramına az bir zaman kala bayram hazırlıklarına başlayan vatandaşlar bayram ikramiyelerinin hangi gün hesaplara yatacağı sorusuna yanıt arıyor.

Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi mi?

Ramazan Bayramı 2022 takviminde bu yıl 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Yaklaşık 3 hafta gibi bir zaman kalmasına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu, bayram öncesinde yapılması planlanan ikramiyelerin ödenmesine yönelik çalışmalara da başladı.


Asgari ücret miktarına yapılan zam sonrası emekli aylıkları da aynı oranda yükseltilirken, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin de artışa gidileceğini öngörüyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz yıl 1.100 lira ödenen bayram ikramiyesinin bu yıl 2 bin lira olarak ödenebileceği konuşuluyor.

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Son günlerin en çok araştırılan konusu olan 2022 emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı ile ilgili de edinilen bilgilere göre bu yıl emekli bayram ikramiyesi ödeneklerinin 25-29 Nisan haftasında hak sahiplerinin hesaplarında olması bekleniyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr