02.05.2024-12:55 (Son Güncelleme:02.05.2024-12:55)

Eksi 15 derecede göle girdi: Mine Tugay kimdir, kaç yaşında? Mine Tugay hangi dizilerde oynadı?

Güzelliği ve fit vücuduyla genç kızlara taş çıkartan ünlü oyuncu Mine Tugay, eksi 15 derecede göle girdiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. Peki Mine Tugay kimdir, kaç yaşında? Mine Tugay hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar…

Avusturya’da tatiline devam eden ünlü oyuncu Mine Tugay, havanın eksi 15 dereceyi gösterdiği bir anda göle girdiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Güzel oyuncunun "Ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi. Denemesem olmazdı" notuyla paylaştığı gönderisi büyük ilgi gördü. Öte yandan Mine Tugay’ın hayatı ve oyunculuk kariyeri merak konusu oldu.


Mine Tugay kimdir?

Türk dizi, sinema ve tiyatro alanlarında kendini kanıtlamış olan Mine Tugay, 28 Temmuz 1978'de Konya'da dünyaya geldi. Babasının askeri görevi sebebiyle Konya'da doğdu. Eğitim hayatına Yeni Levent Lisesi'nde başlayan Tugay, 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu'nda "Büyük Kulaklı Küçük Ayı" adlı oyunla oyunculuk kariyerine adım attı. Aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimine başladı.

Ancak, Özge Özberk ve Özgü Namal gibi isimlerle birlikte bulunduğu 15 kişilik sınıftan 'disiplinsizlik' gerekçesiyle uzaklaştırılan 13 kişiden biri oldu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü kazandı. Mezuniyetinin ardından Semaver Kumpanya'da tiyatro oyunlarında sahne aldı. 2003 yılında Işıl Kasapoğlu rejisiyle "Onikinci Gece" ve "Kuşlar Meclisi" oyunlarında rol aldı. Aynı yıl Gülbeyaz adlı televizyon dizisinde yer aldı. 2004 yılında "Adı Aşk Olsun" dizisi ve "Gönül Yarası" sinema filminde rol aldı. Aynı yıl Semaver Kumpanya'da "Mem ile Zin" adlı oyunda da yer aldı.

Oyunculuk kariyerinde başarılı adımlar atan Tugay, son dönemlerde gündemde yer alıyor. Mine Tugay'ın hayatı hakkında merak edilenler arasında, kim olduğu, kaç yaşında ve nereli olduğu gibi sorular yer alıyor. Mine Tugay, reklam filmlerinde de yer alarak adından söz ettirdi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde İleri Oyunculuk Yüksek Lisansını tamamladı ve "Aliye" dizisinde rol aldı. 2006 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra Tiyatro Dot'ta "Çok Uzak" adlı oyunda rol aldı. Show TV'de "Gülpare" ve Star TV'de "Benden Baba Olmaz" adlı dizilerde başrolde yer aldı.


TRT1'de yayınlanan "Aynadaki Düşman" dizisinde Haluk Piyes ile başrol oynadı. "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisinde de Narkotik başkomseri Suna karakterini canlandırdı. Ayrıca, geleneksel Nazım Günleri'nde her yıl Yılmaz Onay tarafından sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında rol aldı.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin 3. sezonunda "Bahar" karakteriyle ekranlarda yer aldı. 2013 Antalya Televizyon Ödülleri'ni Engin Hepileri ile birlikte sundu. 2014 yılında atv'de yayınlanan "Kalp Hırsızı" dizisinde Kenan Ece ile başrolü paylaştı. Ancak, dizi bir süre sonra yayından kaldırıldı. Star TV'de yayınlanan "Medcezir" dizisinde ilk sezon sonunda diziden ayrıldı.

kursat@haber365.com.tr