27.02.2020-15:37 (Son Güncelleme:27.02.2020-15:16)

Edirne Sınır Kapısında Coronavirüs Önlemi

Dün Yunanistan'da coronavirüs vakası görülmesi üzerine, Edirne'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında önlemler alındı. Sınırda çalışan görevlilere maskeler dağıtılırken, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele birimi de aktif hale getirildi, UMKE ekipleri görevlendirildi.

Türkiye'ye komşu ülkelerde coronavirüs vakaları görülürken, önlemler alınmaya devam ediliyor. Son olarak Yunanistan'da coronavirüs vakasına rastlanılmasının ardından Edirne sınır kapısında güvenlik önlemleri artırılmaya başlandı. Edirne'den Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan Pazarkule, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli sınır kapılarında, gümrük kapılarındaki görevli personellere maske ve eldivenler dağıtıldı.

Ayrıca, sınır kapılarındaki önlemler kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele birimi de aktif hale getirildi. UMKE ekiplerinin de sınır kapılarında önlem aldığı görüldü.

GÖREVLİLER ARAÇLARI TEK TEK KONTROL EDİYOR

Türkiye'nin batı komşularından Yunanistan'ın Selanik kentinde İtalya'ya gidip dönen bir kadında coronavirüs görülüp, karantinaya alınırken, Bulgaristan'da ise virüse rastlanmadı. Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda gümrük ve polis görevlileri, Türkiye'ye giriş yapan araçları tek tek kontrolden geçiriyor. Görevliler, araçlardaki yolculara bir hastalıkları olup olmadığını sorduktan sonra işlemlerini yapıyor.

Edirne sınır kapısında şu ana kadar hiçbir olumsuz duruma rastlanılmadı. Her türlü olasılığı değerlendiren yetkililer Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi 'referans hastane' olarak belirledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr